«Εκτόξευξη»… στ΄ αστέρια και στο… ταμείο

Η επικείμενη πρόκριση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League, για 19η φορά στην Ιστορία του συλλόγου, δεν φέρνει μόνο δόξα και φήμη στους «ερυθρόλευκους», αλλά και… αστρονομικά ποσά στα ταμεία τους!

Το ποσό που θα εισπράξουν οι Πειραιώτες από την UEFA θα ξεπεράσει τα 38 εκ. ευρώ, χωρίς σε αυτό να υπολογίζονται τα κέρδη που θα προκύψουν από την οποιαδήποτε συγκομιδή βαθμών.

Το «πάρτι» στο Καραϊσκάκη επί της Κράσνονταρ (4-0) θα έχει τεράστιο οικονομικό όφελος για την ελληνική ομάδα, εκτός φυσικά της μεγάλης επιτυχίας που έχει ήδη καταγράψει μετά από τους 5 προκριματικούς που έδωσε.

Για να δούμε τα οικονομικά μεγέθη που προκύπτουν από την είσοδο του Ολυμπιακού στους «χρυσοφόρους» ομίλου: Η πρόκριση στα γκρουπ σημαίνει ότι οι Πειραιώτες θα εισπράξουν 15 εκ. ευρώ, ενώ άλλα 13 θα μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ από την κατάταξή τους, καθώς ανάμεσα στις 32 ομάδες που θα συμμετάσχουν, έχει την 20η καλύτερη βαθμολογία. Ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας και με βάση αυτό θα εισπράξει και το ποσό που του αναλογεί.

Δεν σταματούν εδώ, όμως, τα χρήματα που θα πάρουν οι «ερυθρόλευκοι». Άλλα 10 εκ. ευρώ θα εισπράξουν από το market poοl, μιας και θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου στους ομίλους του Champions League κι ως εκ τούτου θα καρπωθεί ολόκληρο το ποσό.

Αυτά θα πρέπει να θεωρούνται πάγια και δεδομένα, σύνολο 38 εκατ. ευρώ! Με μία μικρή συγκομιδή βαθμών βέβαια στους ομίλους, τα έσοδά του λογικά θα ξεπεράσουν τα 40 εκατ. ευρώ και σε αυτά φυσικά δεν υπολογίζονται άλλα έσοδα, όπως από τα εισιτήρια, που προφανώς θα είναι σε διαφορετικά επίπεδα οι τιμές σε σχέση με το να αγωνιζόταν η ομάδα στο Europa League, ενώ θα πρέπει να θεωρείται και δεδομένο το sold out όταν θα έχει απέναντί του κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ.

News cafe Καραμαλίκης άλλου τύπου…απόλαυση!

Google+ Linkedin