Εδώ παπάς, εκεί παπάς… λαγός έγινε ο Παππάς!

Εδώ παπάς, εκεί παπάς… λαγός έγινε ο Παππάς!

Εδώ παπάς, εκεί παπάς…πού είναι ο «υπαρχηγός» της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Χρήστος Παππάς ; «Δεν παραδίνομαι», λέει μέσω του δικηγόρου του. «Φούσκα» οι διαβεβαιώσεις της Αστυνομίας περί στενής επιτήρησης στα πρωτοκλασάτα στελέχη της ναζιστικής συμμορίας.

«Φούσκα» οι διαβεβαιώσεις της Αστυνομίας περί στενής επιτήρησης στα πρωτοκλασάτα στελέχη της ναζιστικής συμμορίας , εν όψει των επικείμενων συλλήψεων. Ο «υπαρχηγός» της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Χρήστος Παππάς , παραμένει άφαντος και δηλώνει μέσω του δικηγόρου του, Περικλή Σταυριανάκη, «δεν παραδίνομαι».

Έρευνες σε τρία σπίτια στην Αττική

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων κλιμάκια της Ασφάλειας έκαναν έρευνες σε τρία σπίτια του ναζιστή υπαρχηγού της οργάνωσης, ένα στο Ίλιον και δύο στου Παπάγου, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μια άλλη έφοδο σε ένα ακόμα σπίτι ιδιοκτησίας του στα Γιάννενα απέβη εξίσου άκαρπη , ενώ συγκεχυμένα ρεπορτάζ κάνουν λόγο και  για μια ακόμη έφοδο  σε σπίτι στη Σαλαμίνα, όπου βρέθηκε οπλισμός, όχι όμως και ο υπαρχηγός της ναζιστικής συμμορίας.

Ο καταδικασμένος ναζί , Χρήστος Παππάς, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές είχε την υποχρέωση, βάσει περιοριστικών όρων , να δίνει το παρών κάθε 1η του μηνός στο αστυνομικό τμήμα Παπάγου, κάτι που τηρούσε μέχρι και αυτό το μήνα απαράβατα. Τις τελευταίες μέρες όμως έχει εξαφανιστεί.

Στελέχη της Αστυνομίας  θεωρούν πιθανό ο καταδικασμένος ναζί να εμφανιστεί τελευταίος, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν για να δημιουργήσει εντυπώσεις, αλλά αυτό δεν δικαιώνει  τις διαβεβαιώσεις τους  περί στενής των καταδικασθέντων.

«Δεν παραδίνομαι» λέει ο «υπαρχηγός» της εγκληματικής οργάνωσης μέσω του δικηγόρου του

Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του, Περικλή Σταυριανάκη, αποτελεί συνειδητή επιλογή του Χρήστου Παππά να μην παραδοθεί στις Αρχές.

«Ο πελάτης μου έχει τις απόψεις του. Θα σταθμίσει το γεγονός ότι μπορεί να εκτίσει μία ποινή, η οποία στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο μπορεί να μην επικυρωθεί. Σε αυτή την περίπτωση ποιος θα του δώσει πίσω τα χρόνια που έκανε φυλακή; Προς το παρόν είναι συνειδητή επιλογή του να μην εμφανιστεί ενώπιον των Αρχών. Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο ή μεθαύριο και τι θα αποφασίσει. Γι’ αυτό τονίζω ότι αυτό ισχύει προς το παρόν», αναφέρει ο κ. Σταυριανάκης.

Είναι προφανές ότι το «κρυφτούλι» Παππά με την Αστυνομία αποδομεί τόσο τη φαιδρή εισαγγελική πρόταση για αναστολή σε όλη την ηγεσία θεωρώντας πως δεν είναι ύποπτοι φυγής, όσο και τα ρεπορτάζ για τα μέτρα της αστυνομίας και την… αυστηρή παρακολούθηση των κατάδικων, για να μην ξεφύγει κανείς τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Παππάς κρίθηκε ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών, χωρίς αναστολή.

Google+ Linkedin