Δυναμική κινητοποίηση αγροτών στον ΕΛΓΑ Τρίπολης

Δυναμική κινητοποίηση αγροτών στον ΕΛΓΑ Τρίπολης

Οι μικρομεσαίοι αγροκτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων (ΟΑΣΠΠ) και πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 1η Ιούλη ,στην Τρίπολη ,παμπελοποννησιακή κινητοποίηση και πορεία προς τον ΕΛΓΑ , όπου προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων του , διεκδικώντας απαντήσεις και λύσεις στα αιτήματά τους.

Αναλυτικά τα αιτήματά τους είναι:

– Άμεση καταγραφή των ζημιών. Να γίνουν τώρα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση για άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις.

– ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή αλλά και το κεφάλαιο από όλους του φυσικούς κινδύνους και νόσους, με δραστική μείωση τον υψηλών ασφαλίστρων.

– Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα ανταποκρίνονται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους βιοπαλαιστές αγρότες. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχάνων.

– Nα εξασφαλιστεί ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη, επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου και των υπηρεσιών του. Να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δακοκτονία και να καταργηθεί η εισφορά του 2% για τους μικρομεσαίους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς.

– Άμεση αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

– Να υπάρξει κάλυψη από το κράτος ασφαλιστικών εισφορών. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, σε είδη πρώτης ανάγκης και αφορολόγητο πετρέλαιο. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικού ή οικιακού ρεύματος.

Όπως ανέφεραν οι αγρότες, κάθε χρόνο οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι βλέπουν την παραγωγή τους να καταστρέφεται και παράλληλα να μειώνεται όλο και περισσότερο το εισόδημά τους όχι μόνο από τις καιρικές συνθήκες αλλά και από τις πολύ χαμηλές τιμές που στις περισσότερες περιπτώσεις να είναι κάτω του κόστους παραγωγής.

Σημειώνεται ότι τόσο στις ομιλίες όσο και σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου, καταδίκασαν το ν/σ της κυβέρνησης για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, απαιτώντας την άμεση απόσυρσή του.

Google+ Linkedin