Δια χειρός Σακοράφα…

Δια χειρός Σακοράφα…

Του Κώστα Γρηγοριάδη*

Θα μπορούσε να είναι επιθεωρησιακό νούμερο στο Δελφινάριο ή ακόμη κι ένα ανεκδοτολογικό αστείο.
Όμως είναι πραγματικότητα.
Ο δήμαρχος Βόλου κος Μπέος, βραβεύτηκε από την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα για την προσφορά του στον κλασσικό αθλητισμό.
Στο ΣΕΦ, στην πρώτη μέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου.
Είναι δικάιωμα του ΣΕΓΑΣ να προτείνει και να θεωρεί οποιονδήποτε άξιον μιας τέτοιας βράβευσης.
Δικαίωμα όμως και δικό μας, είναι να ρωτήσουμε ποιά είναι η προσφορά τού
κ. Μπέου στον κλασσικό αθλητισμό, ώστε ως επιστέγασμα αυτής της προσφοράς να βραβευτεί.
Η μόνη ασχολία του κυρίου Δημάρχου από όσο ξέρουμε, είναι ο… στίβος του ποδοσφαίρου, με συχνή μάλιστα παρουσία στις κερκίδες για να υποστηρίζει με πάθος τις κατά καιρούς ομάδες του.
Τόσο πάθος μάλιστα, που μερικές φορές όπως μας μαρτυρούν και τα βίντεο στο youtube να στολίζει με ύβρεις τούς αντιπάλους του.
Αν τώρα κάνουμε λάθος και έχει συντελέσσει στην πρόοδο από κάποιο πόστο του κλασσικού αθλητισμού, ζητούμε συγγνώμη και θα χαρούμε να συμπληρώσουμε τις γνώσεις μας αν μάθουμε κάτι τέτοιο.

Αλλά το θέμα μας δεν είναι ο δήμαρχος, αυτός το “κομμάτι” του έκανε για άλλη μια φορά κερδίζοντας πόντους στο φιλοθεάμον κοινό τόσο της πόλης όσο και του facebook.
Το θέμα μας είναι πώς η κυρία Σακοράφα, πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, αντιπρόεδρος της βουλής και μέλλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΜΕΡΑ25, αποφάσισε να του δώσει προσωπικά κιόλας το βραβείο;
Χρόνια μέσα στον στίβο αγωνιζόμενη και τιμώντας την πατρίδα της, έφαγε με το κουτάλι τα ταρτάν, κατέληξε να πιστεύει πως ο κ. Μπέος είναι άξιος μια τέτοιας τιμής.
Έγινε μέρος και η ίδια, έκον άκον, μιας φιέστας σε ένα στάδιο γεμάτο κόσμο φιλοτεχνώντας κι αυτή με τη σειρά της το… φίλαθλο πορτρέτο του.
Το κόμμα της και ο πρόεδρός του κος Βαρουφάκης είναι σύμφωνος με την χειρονομία της βουλεύτριάς του;
Θα τοποθετηθεί μέσω μιας δημόσιας ανακοίνωσης ότι διαχωρίζει το κόμμα από την πράξη της κας Σακοράφα;
Ή μήπως ως πόντιος πιλάτος θα νίψει τας χείρας του λέγοντας “ειναι μια χειρονομία που αφορά το θεσμικό της ρόλο ως προέδρου του ΣΕΓΑΣ και εμάς δεν μας αφορά” και καθάρισε;

Θα ήταν καλό να μας προσκομίσει η κα. Σακοράφα το σκεπτικό της πρότασης βράβευσης, από ποιόν δηλαδή έπεσε στο τραπέζι η πρόταση, τι διημείφθη μεταξύ των υπολοίπων μελλών, αν υπήρξε αντίλογος και από ποιόν κλπ.
Εκτός αν ήταν στημένο μόνο και μόνο για ένα ακόμη αβαντάρισμα του δημάρχου μπροστά στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Προσωπικά δεν θα ήθελα να το πιστέψω.
Κρίμα πάντως κα Σακοράφα, ίσως οι κομματικές σας περιπλανήσεις στα κόμματα που τις κάνατε μέχρι να καταλήξετε στο (προς το παρόν) ΜΕΡΑ25, -γιατί αύριο ίσως σας δούμε κάπου αλλού αν δεν μπει το νυν κόμμα σας στη βουλή- να σας έχουν μπερδέψει και η αριστερή συνείδησή σας που κάποτε ίσως είχατε, να έχει θολώσει και να μη βλέπετε καλά που δίνετε τα βραβεία.

*Ο Κώστας Γρηγοριάδης είναι σκιτσογράφος στην Εφημερίδα των Συντακτών

Google+ Linkedin