Δήμαρχοι vs Σκουρλέτη: «της δημαρχιακής θητείας…το κάγκελο !»

Σε σκληρό «μπρα ντε φερ» εξελίσσεται η κόντρα των δημάρχων με τον Υπουργό Εσωτερικών.
 Ο “πόλεμος” των δηλώσεων ξέσπασε με αφορμή την συνέντευξη του Πάνου Σκουρλέτη στην aftodioikisi.gr ,που άνοιξε το θέμα της θέσπισης ανώτατου ορίου θητειών για τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης,λέγοντας χαρακτηριστικά «Είναι μέσα στη σκέψη μας η καθιέρωση θητειών, το ερώτημα που έχουμε αφήσει για την ώρα, δεν έχουμε καταλήξει αν η θητεία αυτή θα είναι πενταετία ή αν θα ξαναγυρίσουμε στα τέσσερα χρόνια, αυτό θα καθορίσει ίσως και τον αριθμό των θητειών. Να είναι δύο αν είναι πενταετία, να είναι τρεις αν είναι τετραετία».

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργος Πατούλης συνεχίζοντας το «πινγκ πονγκ» των δηλώσεων απάντησε  στον υπουργό ότι το πολιτικό προσωπικό της Αυτοδιοίκησης δεν είναι πολιτικό προσωπικό β’ κατηγορίας και  του διαμήνυσε «Βάλτε όριο πρώτα στις θητείες των βουλευτών και μετά στις θητείες των Δημάρχων κε Σκουρλέτη» !

Παράλληλα  η ΚΕΔΕ με ανακοίνωσή της σήκωσε το γάντι…και καλεί τον κ. Σκουρλέτη  μα παραβρεθεί στην επικείμενη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου ,που έχει προγραμματισθεί για την Τετάρτη 26 Απρίλη.
Google+ Linkedin