Γραφή λανθάνουσα τα αληθή λέγει !

“Αντιτίθεμαι στην τοπική Ιντελιγκέντσια του Δήμου Σικυωνίων” είναι ο  τίτλος της αρθρογραφίας του κ. Γιώργου Μηλιώτη, υποψήφιου  δημοτικού συμβούλου με το ψηφοδέλτιο του Κώστα Σαρχάνη,που φιλοξενείται από το τοπικό ιστολόγιο parakato.gr,με προφανή στόχο να «κοντύνει» την δυναμική που προσδίδουν τα «βαριά» βιογραφικά  που έριξε στη μάχη των εκλογών ο δήμαρχος Σικυωνίων.

Βεβαίως,αν κάποιος εστιάσει στο περιεχόμενο του άρθρου, θα διαπιστώσει εξ αρχής ότι ο κ. Μηλιώτης βάζει  το ψηφοδέλτιο Σταματόπουλου στη θέση του “πλειοψηφικού συνδυασμού” !

Μια τέτοια πολιτική παραδοχή,που προφανώς δεν έχει το ελαφρυντικό του αυθόρμητου συνομιλιακού λόγου, πρακτικά σημαίνει  ότι απλά και ρεαλιστικά προεξοφλεί μεν την νίκη της “Συμμαχίας Νέων Σικυωνίων” και κατά προέκταση την επανεκλογή του δημάρχου Σπύρου  Σταματόπουλου,αλλά επ’ ουδενί  δεν θέλει να  πιστώσει μέρος αυτής της επιτυχίας στα πλούσια βιογραφικά των ανθυποψηφίων του δημοτικών συμβούλων !

Δείγμα… κομπλεξισμού ή κάτι άλλο υποκρύπτει η προσέγγιση του κ. Μηλιώτη,που μαθηματικά τουλάχιστον οδηγεί στο συμπέρασμα ότι λειτουργεί υποστηρικτικά σε  “πουθενάδες”  υποψήφιους που ενδεχομένως ο κ. Σαρχάνης  περιμάζεψε απ’ τα «αζήτητα» ,για να συμπληρώσει ψηφοδέλτιο ;

Εμείς,όπως έχουμε ξαναγράψει ,θεωρούμε προσωπικά τον κ. Σαρχάνη μια αξιολογότατη  και ελπιδοφόρα αυτοδιοικητική προσωπικότητα και σε καμία περίπτωση δεν τον συνδέουμε με αυθαίρετες προσεγγίσεις – απόψεις των υποψηφίων συμβούλων του.

Εξάλλου πάγια θέση μας είναι ότι μέχρι να κατατεθούν στο πρωτοδικείο τα ψηφοδέλτια των δημοτικών παρατάξεων θα ασχοληθούμε μόνο με τα πρόσωπα  των επικεφαλής και όχι των υποψηφίων συμβούλων τους.

Μετά όμως ,την κατάθεση των ψηφοδελτίων,ασφαλώς θα εκφράσουμε την εκτίμησή μας για το «κοινωνικό κεφάλαιο» που αντιπροσωπεύει ο κάθε συνδυασμός,αλλά και για την “κοινωνική ταυτότητα” των υποψηφίων και τη διάχυση των ωφελειών που απορρέουν από την ποιότητα των κοινωνικών αλληλοσυσχετίσεων που έχουν να επιδείξουν.

Να είστε σίγουροι ότι τότε θα γελάσει ο κάθε πικραμένος…

Προς το παρόν κρατάμε την πολιτική εκτίμηση περί  “πλειοψηφικού συνδυασμού” και υπενθυμίζουμε στον κ. Μηλιώτη  ότι “γραφή λανθάνουσα τα αληθή λέγει “!

Google+ Linkedin