Γιώργος Ψυχογιός: Ντροπιαστική η ταλαιπωρία των ατέλειωτων ουρών για test στην Κορινθία

Γιώργος Ψυχογιός: Ντροπιαστική η ταλαιπωρία των ατέλειωτων ουρών για test στην Κορινθία

Ο Γ. Ψυχογιός για τις ντροπιαστικές ουρές για test στην Κορινθία

Τις τελευταίες ημέρες βιώνουμε όλοι μιας μια απίστευτη ταλαιπωρία, ανασφάλεια, αγωνία, αλλά και καταρράκωση της αξιοπρέπειάς μας.

Εκατοντάδες συμπολίτες μας με συμπτώματα ή λόγω επαφής με κρούσμα συνωστίζονται σε ουρές για ένα test, καθώς η μετάλλαξη «Όμικρον» καλπάζει και όλοι μας έχουμε στο περιβάλλον μας ανθρώπους που έχουν μολυνθεί. Ίδια εικόνα στο Νοσοκομείο Κορίνθου αλλά και σε Κέντρα Υγείας του Νομού.

Η εικόνα των ατέλειωτων ουρών επί ώρες, οι οποίες μπορούν εκτός των άλλων να αποδειχθούν και εστίες μετάδοσης, δεν συνάδει με την εικόνα μιας σύγχρονης Πολιτείας που σέβεται τον πολίτη.

Είναι, όμως, το επακόλουθο μιας αντικοινωνικής και εκτός πραγματικότητας  πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, η οποία αρνείται πεισματικά να πράξει τα αυτονόητα:

– Να ορίσει περισσότερα σημεία διενέργειας Rapid και PCR tests σε όλη την Κορινθία.

– Να αποδεχθεί επιτέλους την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και να προχωρήσει σε μαζική συνταγογράφηση και διενέργεια δωρεάν test για όλους.

– Να μας πει τι έχει κάνει για την στήριξη των δομών Πρωτοβάθμιας Υγείας που έχουν εγκαταλειφθεί εντελώς και αποψιλώθηκαν από προσωπικό; Πού είναι οι κινητές ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ που θα κατέκλυζαν τις γειτονιές για τεστ, όπως έγινε με επιτυχία από το καλοκαίρι του 2021 στη Γαλλία; 

Εξάλλου, το κύμα της ακρίβειας δεν επιτρέπει  στο μέσο πολίτη, τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να διαθέτουν εκατοντάδες Ευρώ για τη διενέργεια αξιόπιστων μοριακών τεστ.

Και σε αυτή την περίπτωση, όπως και το καλοκαίρι στις φωτιές, η κοινωνία αποδεικνύει ότι συναισθάνεται την κρισιμότητα των στιγμών και παλεύει μόνη της να προστατευθεί μέσα από την ατομική προστασία, αλλά και την κοινωνική αλληλεγγύη. 

Δυστυχώς, όμως, έχει μια κυβέρνηση που δεν έχει καμία συναίσθηση της δικής της ευθύνης απέναντι στους πολίτες της χώρας, υπηρετώντας την ίδια στιγμή με συνέπεια ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας και όχι μόνο.  

Είναι καιρός να πάρουμε πίσω τη ζωή μας και της αξιοπρέπειά μας.

Και να κάνουμε μια νέα αρχή. Είναι θέμα ζωής.

Google+ Linkedin