Γιατί χαίρεται ο Σπύρος και χαμογελά , πατέρα;

Γιατί χαίρεται ο Σπύρος και χαμογελά , πατέρα;

Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει για το «τιτάνιο έργο» της  στην τηλεκπαίδευση και εν μέσω lockdown μάχεται «για την ενίσχυση της ασφάλειας και της ακαδημαϊκής ελευθερίας» , ο δήμαρχος Σικυωνίων θεώρησε ότι μάλλον είναι και γι αυτόν το σωστό πολιτικό τάιμινγκ να υπέρ – τονίσει την συμμετοχή του στο νεοσύστατο Κεντρικό Συμβούλιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης , που έχει ως αποστολή την υποβολή προτάσεων και εισηγήσεων προς την υπουργό Παιδείας για τον σχεδιασμό ενός συστήματος εκπαίδευσης που προορίζεται κατά κανόνα για τα παιδιά που…«δεν παίρνουν τα γράμματα»!

Σύμφωνα μάλιστα με την σχετική ανακοίνωση ο κ. Σταματόπουλος φέρεται να ευχαρίστησε θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ για την ομόθυμη εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του και τόνισε ότι θα υπηρετήσει το ρόλο του στο 17μελες κυβερνητικό όργανο με όλες τις δυνάμεις του.

Μπράβο,λοιπόν , στον Σπύρο που παρότι …αριστερών πεποιθήσεων (όπως διατείνεται) απέδειξε ότι ως έγκριτος οικονομολόγος «τα παίρνει τα γράμματα » της φιλελεύθερης οικονομίας και της ελεύθερης αγοράς…αναγνωρίζοντας ότι η εξυπηρέτηση των αναγκών των επιχειρήσεων έρχεται σε προτεραιότητα σε σχέση με τα μορφωτικά δικαιώματα και την εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων των παιδιών σε όσο το δυνατόν περισσότερη στέρεη γνώση.

Βέβαια ,όπως του υπενθυμίζει και ο σαμαρικός  Καφαντάρης: βάλαμε και ‘μείς το χεράκι μας ….από «φτωχός συγγενής» της φιλοκυβερνητικής ΚΕΔΕ να σε εμπιστεύονται πλέον «ομόφωνα» οι κάθε λογής γαλάζιοι δημαρχαίοι !
Ωστόσο , ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ δεν διευκρίνισε αν τον έχουν εκπαιδεύσει κιόλας ,τον Σπύρο , να κάνει τον «καμπόσο» και στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου !
Όπως και να ‘χουν όμως τα πράγματα,με τις πιθανές νουθεσίες Καφαντάρη , το σίγουρο είναι ότι ο δήμαρχος Σικυωνίων εμπλουτίζει συνεχώς το παλμαρέ του με «υψηλές» γνωριμίες και γαλάζια πολιτικά κονέ που του δίνουν την δυνατότητα να έχει πλέον έναν ευρύτερα αναγνωρίσιμο πολιτικό – αυτοδιοικητικό ρόλο , που τίποτα δεν αποκλείει να τον κεφαλοποιήσει ανάλογα στη συνέχεια…
Προς το παρόν, βέβαια,δεν ψάχνουμε την είδηση για το που το πάει ο Σπύρος… πολλώ δε μάλλον δεν περιμένουμε να μας απαντήσει γιατί σε αυτό το νεοσύστατο «Κεντρικό Συμβούλιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης»  απορρίπτεται, έστω και σε επίπεδο διακήρυξης, η με ενιαίο τρόπο παροχή ολοκληρωμένης γενικής μόρφωσης για όλα τα παιδιά μέχρι την ηλικία των 18 ετών, η ολόπλευρη ανάπτυξη δηλαδή της προσωπικότητας και ο εφοδιασμός με στέρεη γνώση, πάνω στην οποία θα πατήσει στη συνέχεια οποιοσδήποτε προσανατολισμός τους, πανεπιστημιακής ή επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Ούτε περιμένουμε να μας απαντήσει αν συμφωνεί με την θέσπιση της μαθητείας σε ανήλικους μαθητές , που εγκυμονεί εξαιρετικούς κινδύνους για την ανάπτυξη μορφών εκμετάλλευσης και καταχρηστικών πρακτικών αφού πρόκειται για φαινόμενα που δυστυχώς έχουν επισημανθεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες.
Θα ήταν επίσης αφελές αν του ζητούσαμε να μας εξηγήσει γιατί θα πρέπει οι διορισμένοι Διευθυντές Εκπαίδευσης, που έχουν συμφέρον να είναι αρεστοί στους πολιτικούς παράγοντες και στην «τοπική κοινωνία» και κάνουν πολιτικά παιχνίδια, να μπορούν να εκδίδουν τοπική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη ωρομισθίων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας έως ενός διδακτικού έτους.

Ο κ. Σταματόπουλος , είπαμε: Προς το παρόν δεσμεύτηκε ότι  θα υπηρετήσει με όλες του τις δυνάμεις τον πολιτικό  ρόλο που του ανατέθηκε από την «γαλαζοφορεμένη» ΚΕΔΕ. Επομένως όλα τα παραπάνω αποσιωπούνται ή περνάνε στα “ψιλά”…

Αυτό που μένει είναι ότι ο δήμαρχος Σικυωνίων θα συμμετάσχει , ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ , στον σχεδιασμό ενός  μοντέλου εκπαίδευσης «από την αγορά για την αγορά» , που δρομολογεί την δημιουργία αποθέματος «χεριών», φθηνών και ευέλικτων εργαζόμενων, με γνώσεις και δεξιότητες μιας χρήσης, που γρήγορα αποχτιούνται και γρήγορα χάνονται…όπως και τα «πυροτεχνήματα» του Σπύρου περί ανεξάρτητης αυτο – διοίκησης με φιλολαϊκό πρόσημο.

Google+ Linkedin