Γιατί ο πρόεδρος της “ΜΗΚΩΝΗ” κάνει ότι γουστάρει ;

Αναμφίβολα η διαχείριση του πολιτισμού σε μια τοπική κοινωνία είναι κατά κύριο λόγο θεσμική ευθύνη της εκάστοτε δημοτικής αρχής ,που οφείλει να εξασφαλίζει το πολιτιστικό παρόν και μέλλον των τοπικών συλλόγων, με όρους όμως πολιτιστικής δημοκρατίας και όχι με…αρπαχτές.
 Είναι άραγε ύποπτο να διευρενώνται οι όροι διαχείρισης του πολιτισμού, οι δημοτικές δαπάνες και η κατανομή τους ή μήπως ύποπτη είναι η σιωπή; 

Επειδή η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός…χωρίς να έχουμε καμιά πρόθεση να εμπλακούμε στη μίζερη κατάσταση των επιχορηγήσεων των πολιτιστικών συλλόγων,από το Δήμο Σικυωνίων, θεωρούμε ότι κάτι πρέπει να αναφέρουμε και για τις φετινές κατανομές…για το Μήτσο ρε γαμώτο !!!

Εξάλλου πρόσφατα είχαμε αναφερθεί ΕΔΩ και μάλλον πέσαμε μέσα στις προβλέψεις μας…ότι η φετινή επιχορήγηση των πολιτιστικών συλλόγων θα είναι απροκάλυπτα παράσταση για ένα ρόλο… « ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» !
Όπως ήταν αναμενόμενο ο πολυπράγμων  πρόεδρος της “ΜΗΚΩΝΗ” αποτιμώντας (κατά το δοκούν) την προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου  « ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ»  στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της περιοχής ,πρότεινε γενναιόδωρα (δειτε ΕΔΩ) τον διπλασιασμό  της επιχορήγησης μόνο για τον  συγκεκριμένο Πολιτιστικό Σύλλογο ( δείτε εδώ την περσινή επιχορήγηση) ,παραδίδοντάς του παράλληλα με τα σκήπτρα της Ναυαρχίδας του Πολιτισμού και επιπλέον 3.500,00 €  ως μπόνους (;) για τις καλοπληρωμένες παραστάσεις που είτε έχουν ανεβάσει ή προτίθεται να ανεβάσουν  ανεξάρτητοι συνεργάτες του περί ου ο λόγος συλλόγου.

Κατά τα άλλα ο εκ Κρυονερίου  ορμώμενος πρόεδρος άφησε στα περσινά επίπεδα των 1.500,00 € την επιχορήγηση του Πολιτιστικού Συλλόγου της γενέτειράς του και τα ρέστα τα μοίρασε σε μορφή επιχορήγησης – επαιτεία  των 500,00 €. στους υπόλοιπους συλλόγους.

Μαγκιά ,λοιπόν του Δημητράκη που για μια ακόμη φορά άφησε το πολιτιστικό του “δακτυλικό αποτύπωμα”….αφού ακόμη εξακολουθεί να τον εμπιστεύεται ο δήμαρχος και παραδόξως (;) ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο !!

Βεβαίως ,μπορεί ο πρόεδρος της “ΜΗΚΩΝΗ” να κάνει ότι γουστάρει…τα ερωτήματα  όμως παραμένουν : 
Με ποιανού τις πλάτες ο Δημητράκης ακόμα δεν έχει απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις του δημοτικού συμβούλου Κώστα Σαρχάνη, που ενδεχομένως αφορούν  διασπάθιση δημοτικού χρήματος (δείτε ΕΔΩ)
Γιατί καμιά δημοτική παράταξη δεν κάνει καμιά απολύτως αναφορά στο ποιες θα έπρεπε  να είναι  οι προτεραιότητες και ο πολιτιστικός σχεδιασμός αυτής της δημοτικής αρχής,που εξακολουθεί να αντιλαμβάνεται την  καλλιτεχνική δημιουργία …σαν παραμύθι;
Άραγε ποιο πλέγμα εξάρτησης εμποδίζει τον δήμαρχο να επανακαθορίσει τον πολιτιστικό σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, με όρους πολιτιστικής δημοκρατίας; 
Google+ Linkedin