Γαλάζιο «πραξικόπημα» σε βάρος του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων

Γαλάζιο «πραξικόπημα» σε βάρος του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων

Στη μεθόδευση της αποπομπής του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, προχωρά η κυβέρνηση καθώς επτά «γαλάζια» μέλη στη ΚΕΕ ζητούν με επιστολή τους την παραίτησή του επικαλούμενοι λόγους «άμεσης ανάγκης διαφύλαξης του κύρους της ΚΕΕ».

Σημειώνεται ότι ο Γ. Χατζηθεοδοσίου, ως πρόεδρος στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος της ΚΕΕ στη θέση του Κωνσταντίνου Μίχαλου ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 19 Αυγούστου 2021.

Την Πέμπτη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Ένωσης Επιμελητηρίων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπογράφοντες την επιστολή δεν εξηγούν τους λόγους που επιβάλουν «διαφύλαξη του κύρους» της ΚΕΕ σημειώνοντας μόνο ότι θα τους εξηγήσουν στην αυριανή συνεδρίαση.

Η Επιστολή:

Με τη γνωστοποίηση της πρόθεσης των επτά μελών της διοικούσας επιτροπής, υπήρξε άμεση αντίδραση από τους προέδρους οκτώ επιμελητηρίων της χώρας, που εκφράζουν την αντίθεσή τους την κίνηση της πλειοψηφίας της διοικούσας επιτροπής της ΚΕΕΕ. Συγκεκριμένα, υπέρ της παραμονής του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου στο τιμόνι της ΚΕΕΕ είναι τα επιμελητήρια Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Άρτας, Θεσπρωτίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Λάρισας, Ξάνθης, Ιωαννίνων.

Να υπογραμμίσουμε ότι ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου είχε ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση για ελλιπή στήριξη των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ πληροφορίες θέλουν κάποιους στη ΝΔ να μην “είδαν” με καλό μάτι τις πρωτοβουλίες που έλαβε για την αντιμετώπιση του πληθωριστικού φαινομένου, που έχει δημιουργήσει ένα πλήθος προβλημάτων στις μικρομεσαίες – και όχι μόνο – επιχειρήσεις.

Google+ Linkedin