«Βόμβα» στο Δήμο Σικυωνίων με την ανεξαρτητοποίηση του αντιδημάρχου Βασίλη Αλεξόπουλου

«Βόμβα» στο Δήμο Σικυωνίων με την ανεξαρτητοποίηση του αντιδημάρχου Βασίλη Αλεξόπουλου

Την ανεξαρτητοποίησή του  από τον συνδυασμό «ΣΥΝΕΣΙ», του δημάρχου Σικυωνίων Σπύρου Σταματόπουλου, ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Αυγούστου 2023 , ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Αλεξόπουλος.

Στην επιστολή του  ο κ. Αλεξόπουλος , ρίχνοντας ευθείες «βολές» κατά του δημάρχου Σπύρου Σταματόπουλου, που για ευανάγνωστους εκλογικούς και φοβικούς λόγους θεώρησε σκόπιμο να απουσιάζει από την αίθουσα κατά την εκφώνηση της περί ης ο λόγος  ανεξαρτητοποίησης , εξηγεί τα αίτια αυτής της κίνησης κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για “άκρατη εργαλειοποίηση προσώπων και θεσμών” αλλά και για “διαιώνιση φαινόμενων «αυτοδιοικητικού δεινοσαυρισμού » στο πρόσωπο του ενός” !

Τέλος, ο κ. Αέξοπουλος δήλωσε ότι “Από σήμερα και μέχρι την λήξη αυτής της δημοτικής περιόδου θα συμμετάσχω δημιουργικά στο ανώτατο βουλευόμενο όργανο του δήμου Σικυωνίων , ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος , και αν χρειαστεί  θα σταθώ απέναντι σε αντιλαϊκές πολιτικές , ενδεχόμενα αλισβερίσια ή  “παρασκηνιακές” συμφωνίες της δημοτικής αρχής με νεόκοπους «σωτήρες» αυτού του τόπου”.

Αναλυτικά η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του κ. Βασίλη Αλεξόπουλου

Κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να δηλώσω ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου του  Δήμου Σικυωνίων την αποχώρησή μου από τη δημοτική παράταξη “ΣΥΝΕΣΙ” , για λόγους που άπτονται της αυτοδιοικητικής μου αξιοπρέπειας ,εξαιτίας της άκρατης εργαλειοποίησης προσώπων και θεσμών που πλέον τείνει να γίνει πεπατημένη πολιτική πραχτική του δημάρχου Σικυωνίων κ. Σπύρου Σταματόπουλου.

Χωρίς να θέλω να σας κουράσω με πράγματα χιλιοειπωμένα  – περιγράφοντας το πολιτικό χάσμα που με χωρίζει από αυτές τις πολιτικές πραχτικές –  λέω μόνο τούτο:

Η αυτοδιοικητική μου ιστορία και αξιοπρέπεια δεν μου επιτρέπει  να στοιχίζομαι πίσω από όσους εύκολα  παθητικοποιούνται και χειραγωγούνται από κοντόφθαλμους μηχανισμούς αλλότριων «συμφερόντων» προς τις πραγματικές ανάγκες αυτού του τόπου.

Αρνούμαι να γίνω διεκπεραιωτής άχαρων ρόλων , ταυτιζόμενος με την αγελαία νοοτροπία μιας δημοτικής παράταξης που ουσιαστικά έχει κλείσει τον αυτοδιοικητικό της κύκλο και το μόνο που υπηρετεί πλέον είναι η  διαιώνιση φαινόμενων «αυτοδιοικητικού δεινοσαυρισμού » στο πρόσωπο του ενός!

Από σήμερα και μέχρι την λήξη αυτής της δημοτικής περιόδου θα συμμετάσχω δημιουργικά στο ανώτατο βουλευόμενο όργανο του δήμου Σικυωνίων , ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος , και όπως έχω κάνει σε όλη την αυτοδιοικητική μου πορεία αν χρειαστεί  θα σταθώ απέναντι σε ενδεχόμενα «αλισβερίσια » ή  παρασκηνιακές συμφωνίες της δημοτικής αρχής με νεόκοπους «σωτήρες» αυτού του τόπου.

Παρακαλώ όπως προβείτε στις ανάλογες διαδικασίες γνωστοποίησης της απόφασής μου στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα Πρακτικά αυτού.

Με τιμή

Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Αλεξόπουλος

Google+ Linkedin