«Βρούτσης εναντίον Βρούτση»: Το ποσό που απέσπασε ο Φουρθιώτης υπολογίζεται στα 200.000 ευρώ!

«Βρούτσης εναντίον Βρούτση»: Το ποσό που απέσπασε ο Φουρθιώτης υπολογίζεται στα 200.000 ευρώ!

Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε ο Γιάννης Βρούτσης αναφορικά με την υπόθεση που προέκυψε με τον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη.

Μιλώντας στο Open, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρώην υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για αρκετά περιστατικά που έγιναν τόσο εις βάρος του όσο και εις βάρος υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου. Υπογράμμισε, επίσης, ότι τουλάχιστον για τρεις μήνες ο παρουσιαστής εισέπραξε ποσά που δεν αντιστοιχούσαν στις μηνιαίες του απολαβές, υπολογίζοντας τις ζημιές γύρω στα 70.000 με 80.000 ευρώ.

«Η ιστορία ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο. Ως υπουργός, για τα γεγονότα της περιόδου εκείνης, ο τρόπος που ενήργησα δείχνει πώς πρέπει να ενεργεί ένας υπουργός για να προστατεύσει το υπουργείο, την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, το δημόσιο χρήμα, γιατί ο Γιάννης ο Βρούτσης δεν δέχτηκε μύγα στο σπαθί του. Εκανα το αυτονόητο, όταν διαπίστωσα προσπάθεια υφαρπαγής δημόσιου χρήματος. Τα είχα πει και στη Βουλή και είχαν βγει στη δημοσιότητα, αλλά δεν είχαν πάρει τέτοια έκταση τα γεγονότα. Η απάντησή μου στην εφημερίδα Documento αφορούσε εκείνα τα γεγονότα», σημείωσε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε ότι οι απειλές από τον παρουσιαστή έγιναν από την εκπομπή του. «Ο οικονομικός εισαγγελέας, που πολύ σωστά έπραξε η κυβέρνηση και πήγε εκεί το θέμα, θα αποκαλύψει τις πτυχές του θέματος».

Βρούτσης: Ηρθε πολλές φορές στο γραφείο

Περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο δρούσε ο παρουσιαστής, ο κ. Βρούτσης τόνισε: «Ο συγκεκριμένος κύριος, όχι μία, αλλά πολλές φορές είχε έρθει με απαράδεκτο τρόπο, με πιέσεις, με απειλές στο υπουργείο, αλλά οι υπάλληλοι δεν ενέδωσαν. Είναι εξαιρετικοί οι υπάλληλοι που δεν ενέδωσαν. Είδαν τι πήγε να γίνει και έφεραν το πρόβλημα στο γραφείο μου. Ηρθε πολλές φορές με αυτή τη συμπεριφορά, απεβλήθη από το υπουργείο Εργασίας όπως έπρεπε να γίνει, από τους αστυνομικούς μου. Οταν έγινε μια φορά αυτό, την ίδια μέρα με κατήγγειλε στην εκπομπή του ότι βιαιοπράγησαν οι αστυνομικοί του Γιάννη Βρούτση κι εγώ ο ίδιος και είπε όλα αυτά που είπε».

«Διαστρέβλωση ΣΥΡΙΖΑ όσων είπα»

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για πλήρη διαστρέβλωση όσων είπε: «Είναι η απόλυτη διαστρέβλωση αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι άλλαξα θέση λόγω αυτού. Εχουν πολύ αργά αντανακλαστικά».

Αναφορικά με τα χρήματα που κατάφερε να αποσπάσει ο Μένιος Φουρθιώτης από τα ταμεία του Δημοσίου, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι πρόκειται για ποσά τριών μηνών. «Τον μήνα Οκτώβριο, που δεν πληρώθηκε και το φρέναρα, ήταν 70.000-80.000 ευρώ», είπε ο κ. Βρούτσης, με το συνολικό ποσό που απέσπασε ο κ. Φουρθιώτης να υπολογίζεται στα 200.000 ευρώ.

Τέλος, απαντώντας για τον τρόπο με τον οποίο θα ληφθούν πίσω αυτά τα χρήματα που δεν έπρεπε να του έχουν δοθεί, όρισε αρμόδια τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου, που ασχολείται με το θέμα.

Google+ Linkedin