Αφγανιστάν: Πάνω από 40 νεκροί και 120 τραυματίες από την διπλή βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ

Αφγανιστάν: Πάνω από 40 νεκροί και 120 τραυματίες από την διπλή βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ

Σε πάνω από 40 ανέρχονται οι νεκροί και σε σχεδόν 120 οι τραυματίες από την διπλή βομβιστική επίθεση έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, σύμφωνα με τους «New York Times».
Το ρωσικό πρακτορείο «Sputnik» επικαλούμενο μια πηγή του αφγανικού υπουργείου Υγείας μετέδωσε τον ίδιο απολογισμό, προσθέτοντας πως ανάμεσα στα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά.
Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε έξω από την πύλη «Abbey» του αεροδρομίου, με τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις να κάνουν λόγο για βομβιστή αυτοκτονίας του «Ισλαμικού Κράτους» που πυροδότησε εκρηκτικά μέσα στο πλήθος.
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε και μια δεύτερη έκρηξη, κοντά στο ξενοδοχείο «Μπάρον» που βρίσκεται απέναντι από την πύλη «Abbey».

«Πολύπλοκη επίθεση» οι εκρήξεις στην Καμπούλ λένε οι ΗΠΑ

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η έκρηξη στην πύλη Abbey ήταν μέρος μιας πολύπλοκης επίθεσης που είχε ως αποτέλεσμα έναν αριθμό θυμάτων Αμερικανών και αμάχων», έγραψε ο Κίρμπι σε ανάρτηση στο Twitter.
Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Fox μετέδωσε ότι στο ξενοδοχείο αυτό συγκεντρώνονταν οι Αμερικανοί πολίτες που ανέμεναν τη σειρά τους για να απεγκλωβιστούν από το Αφγανιστάν.

Πυρά και εναντίον ιταλικού αεροσκάφους

Πυρά εκτοξεύθηκαν και εναντίον ιταλικού μεταγωγικού αεροσκάφους σήμερα καθώς έφευγε από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, δήλωσε πηγή του υπουργείου Άμυνας της Ιταλίας. Το αεροπλάνο δεν υπέστη ζημιές κατά το συμβάν, πρόσθεσε η πηγή.
Ιταλός δημοσιογράφος που επέβαινε στην πτήση δήλωσε πως το αεροσκάφος μετέφερε σχεδόν 100 Αφγανούς πολίτες όταν δέχθηκε πυρά μερικά λεπτά μετά την απογείωσή του.

Έκτακτη σύγκληση της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων «Κόμπρα»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον συγκάλεσε εκτάκτως, για αργότερα σήμερα, συνεδρίαση της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων «COBR» για να εξετάσει την κατάσταση στην Καμπούλ.
Ελληνικές διπλωματικές πηγές, αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, δεν υπάρχουν μεταξύ των θυμάτων ούτε Αφγανοί πολίτες «ελληνικού ενδιαφέροντος».

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP, «Sputnik»)

Google+ Linkedin