Αυτοδιοικητικές παρουσίες στη παρουσίαση του βιβλίου «Αλέξανδρος Υψηλάντης – Ο τελευταίος πρίγκιπας» του Πέτρου Κασιμάτη

Αυτοδιοικητικές παρουσίες στη παρουσίαση του βιβλίου «Αλέξανδρος Υψηλάντης – Ο τελευταίος πρίγκιπας» του Πέτρου Κασιμάτη

Σε μια όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσαν το Επιμελητήριο Κορινθίας, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και οι Εκδόσεις Λιβάνη, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου και συγγραφέα Πέτρου Κασιμάτη με τίτλο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ – Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ».
Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο ίδιος ο συγγραφέας, Πέτρος Κασιμάτης, ενώ για το βιβλίο μίλησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτης Πιτσάκης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Αθανάσιος Κατσής, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Συνταγµατικού Δικαίου στο Τµήµα Πολιτικής Επιστήµης & Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Χάρης Τσιλιώτης, ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Σορβόνης, κ. Κωνσταντίνος Β. Σωτηρέλης.
Αποσπάσµατα από το βιβλίο διάβασαν η Μαρίνα Κανέλλου και ο Γιάννης Κατσάµπας από τη Θεατρική Σκηνή Χιλιοµοδίου που μετέφεραν παραστατικά κάποιες από τις πτυχές της ζωής του Υψηλάντη.

Ο Πέτρος Κασιμάτης κατά τη διάρκειας της παρουσίασης, φώτισε τον πολυτάραχο βίο του πρίγκιπα που άναψε τη φωτιά της Επανάστασης του 1821, μέσα από τις αναμνήσεις ανθρώπων που τον γνώρισαν, αλλά και από άγνωστα μέχρι πρότινος ντοκουμέντα.
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Γιώργος Πετρίτσης, o Δημοτικός Σύμβουλος Κορινθίων, κ. Δημήτρης Μανωλάκης, οι Πρώην Περιφερειακοί Σύμβουλοι, κ. Απόστολος Παπαφωτίου και ο κ. Άγγελος Παπαφωτίου καθώς και αρκετοί φίλοι του βιβλίου.

Google+ Linkedin