Ανοικτό αφήνει ο υπουργός Οικονομίας το ενδεχόμενο να πουληθούν σε «κοράκια» τα κόκκινα δάνεια!

Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις που αποκλείουν το σενάριο πώλησης των «κόκκινων δανείων» σε ξένα funds, τουλάχιστον για τα στεγαστικά και αυτά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων…ορθάνοικτο αφήνει το ενδεχόμενο  o Γιώργος Σταθάκης.«Το θέμα είναι υπό διαπραγμάτευση με τους θεσμούς» !!

Το ενδιαφέρον των ξένων fund είναι έντονο, ιδιαίτερα για δάνεια ξενοδοχειακών μονάδων, ναυτιλιακών εταιριών αλλά και ακίνητης περιουσίας…. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Οικονομίας επεσήμανε ότι το συνολικό νομοθετικό πλαίσιο είναι σε διαπραγμάτευση.«Το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς. Θα υπάρχει σχετική κατάθεση του νόμου όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση» είπε ο κ. Σταθάκης.

Ο ίδιος, διαβεβαίωσε ότι,αντίθετα με ό,τι γράφεται δεν θα καταθέσει το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια «εντός του Οκτωβρίου».

Διαβάστε το απόσπασμα του διαλόγου,του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη ,με τη δημοσιογράφο του  Euro2Day.gr Αλεξάνδρα Γκίτση :

Α. ΓΚΙΤΣΗ «EURO2DAY – ΕΠΕΝΔΥΣΗ»: …Και το τρίτο είναι για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που είναι και το μείζον πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Πότε θα καταθέσετε το νόμο και ποιος είναι ο σχεδιασμός; Και εάν θα πουληθούν τελικά σε ξένα funds;

Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Να ξεκινήσω από το τελευταίο. Να διαψεύσω την πληροφορία ότι θα καταθέσω νόμο μέχρι τέλος Οκτώβρη. Τα κόκκινα δάνεια είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς και όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, θα υπάρξει σχετική κατάθεση φυσικά του νόμου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να επανέλθω λίγο; Δεν μου απαντήσατε αν θα πωληθούν δάνεια σε ξένα stress funds και δεν μιλάω μόνο για τα στεγαστικά ή τα καταναλωτικά, αλλά και για τα επιχειρηματικά.

Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Σας απάντησα ότι είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς. 

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας μέσω του βουλευτή της, Σταύρου Καλαφάτη. «Προεκλογικά, ο κ. Τσίπρας βεβαίωνε ότι θα προστατέψουν την πρώτη κατοικία και ότι κανένα από τα δάνεια των ελληνικών νοικοκυριών δεν θα πάει σε χέρια ξένων funds. Σήμερα, ο αρμόδιος υπουργός κ. Σταθάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να πουληθούν σε ξένα funds επιχειρηματικά, αλλά και στεγαστικά δάνεια, λέγοντας ότι το ζήτημα είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς. Η Νέα Δημοκρατία τους προειδοποιεί: Μην τολμήσουν να δώσουν τα σπίτια του κόσμου σε ξένα funds». 

Google+ Linkedin