Αλλοδαπή αποκλειστική νοσοκόμα σκοτώθηκε για να αποφύγει τη σύλληψη…

Αλλοδαπή αποκλειστική νοσοκόμα σκοτώθηκε για να αποφύγει τη σύλληψη…

Η είδηση της ημέρας που ακυρώνει κάθε εκλογική συζήτηση. Αποκλειστική νοσοκόμα που προφανώς δεν ανήκει στο σωματείο του νοσοκομείου Νικαίας πήδηξε από το παράθυρο για να αποφύγει τον έλεγχο και σκοτώθηκε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ , η αποκλειστική νοσοκόμα εργαζόταν παράνομα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη σε έλεγχο της αστυνομίας το μεσημέρι του Σαββάτου, πήδηξε από το παράθυρο του πρώτου ορόφου.   Οι πρώτες πληροφορίες από την ΠΟΕΔΗΝ ανέφεραν πως γυναίκα εργαζόταν ως αποκλειστική χωρίς να έχει τις απαραίτητες άδειες. Βρισκόταν σε έναν θάλαμο φροντίζοντας έναν ασθενή στην Γ’ Παθολογική.

Η τραγική όσο και σοκαριστική κατάληξη της αλλοδαπής νοσοκόμας δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Σοβαρότατες ευθύνες έχει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος επιχειρεί εν έτει 2019 να μετατρέψει τους νοσηλευτές του ΕΣΥ σε συνεργάτες της Ελληνικής Αστυνομίας για να κυνηγούν από κοινού αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες!

Συγκεκριμένα, η απίθανη υπουργική απόφαση του Παύλου Πολάκη αναφέρει μεταξύ άλλων το εξής καταπληκτικό: “Την ευθύνη για την τήρηση των ανωτέρω, σχετικά με την παραμονή των συνοδών αλλά και των αποκλειστικών νοσοκόμων, καθώς και τον έλεγχο για μη διακίνηση διαφημιστικού υλικού για παροχή φροντίδας, έχει ο/η Προϊστάμενος/η ή ο/η υπεύθυνος νοσηλευτής/τρια βάρδιας του Τμήματος όπου νοσηλεύεται ο ασθενής, καθώς και ο/η εφημερεύων κάθε φορά Τομεάρχης και το προσωπικό ασφάλειας του νοσοκομείου ή της ιδιωτικής κλινικής. Στις περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται απασχόληση αποκλειστικών νοσοκόμων που δεν προβλέπονται από τον οικείο ονομαστικό πίνακα, ειδοποιείται η ασφάλεια του νοσοκομείου ή της ιδιωτικής κλινικής και σε περιπτώσεις μη απομάκρυνσής τους ειδοποιείται η ασφάλεια του οικείου Αστυνομικού Τμήματος”…

Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας,με ανακοίνωσή της, εκφράζει τον έντονο αποτροπιασμό  για την συνεχιζόμενη και εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων να δώσουν μια λύση στο πρόβλημα των αποκλειστικών νοσοκόμων, έναν προβληματικό θεσμό που υπάρχει και ανθεί μόνο στην χώρα μας.

Διαβάστε ΕΔΩ την ανακοίνωση  της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας

Google+ Linkedin