Αλήθειες που «καίνε» στη συνέντευξη Τύπου του Παναγιώτη Πιτσάκη

Αλήθειες που «καίνε» στη συνέντευξη Τύπου του Παναγιώτη Πιτσάκη

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε παραμονή Χριστουγέννων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθιας , Παναγιώτης Πιτσάκης, αναφορικά με την μέχρι τώρα πορεία της επιμελητηριακής του θητείας και την αναγκαιότητα ψήφισης προϋπολογισμού για το 2021.

Στην εισηγητική του τοποθέτηση ο κ. Πιτσάκης τόνισε ότι: οι καιροί δεν περιμένουν…και ως εκ τούτου το Επιμελητήριο Κορινθίας δεν έχει την πολυτέλεια να αναλώνεται σε πολιτικές «επαναστατικής αναποτελεσματικότητας» και απραξίας – αλλα έχει την ευθύνη να συμπορευτεί με όλα τα μέλη του δυναμικά ως μία ενιαία και ισχυρή ομάδα, ώστε να εφαρμόσει ένα βιώσιμο και δημιουργικό σχέδιο που αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό του 2021, το οποίο ακόμα και μέσα από τις δυσκολίες της υγειονομικής κρίσης μπορεί να αναδείξει την πραγματική δύναμη του «επιχειρείν» στην Κορινθία.

Στη συνέχεια ο κ. Πιτσάκης έκανε μια σύντομη ανασκόπηση των πεπραγμένων των 3 χρόνων θητείας του , παρουσιάζοντας ενδεικτικά και  το διάγραμμα αποθεματικού που δείχνει το «νοικοκύρεμα» των οικονομικών του Επιμελητηρίου , ενώ αναφέρθηκε επιγραμματικά και στον προγραμματισμό δράσεων για το 2021, χωρίς ωστόσο να παραλείψει να στηλιτεύσει και το μέγεθος της ανευθυνότητας μιας μερίδας της αντιπολίτευσης ,που επιχειρεί να «μπλοκάρει» τον προϋπολογισμό θεωρώντας ότι το έργο του Επιμελητηρίου προσφέρεται ως πεδίο μικροπαραταξιακής διελκυστίνδας μεταξύ επίδοξων διεκδικητών μιας επιμελητηριακής καρέκλας.

Δεν μπορώ να συμμεριστώ τον εύκολο αντιπολιτευτικό δρόμο του «ΟΧΙ» ή την αντιπολιτευτική παραζάλη μιας «σταθερής (αντιτιθέμενης) πλειοψηφίας της αντιπολίτευσης» ,όπως αυτή που αυτοπροσδιορίστηκε τελευταία από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου , που με αστείες δικαιολογίες αρνούνται να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου και να συζητήσουμε τον προγραμματικό μας σχεδιασμό για το 2021, χωρίς λαϊκισμούς ή αγκυλώσεις που απομακρύνουν από την ουσία των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος” ,ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας και ευχήθηκε στην επαναλαμβανόμενη συζήτηση επί του σχεδίου του προϋπολογισμού ,που αυτή τη φορά θα γίνει σε live streaming , να πρυτανεύσουν σοφότερες σκέψεις σε όσους εξακολουθούν να «αιωρούνται» μεταξύ της ψήφισης και της καταψήφισης ενός προϋπολογισμού , που είναι αναγκαία συνθήκη προκειμένου να εξασφαλισθεί η διοικητική και διαχειριστική αυτοτέλεια και ανεξαρτησία του φορέα.

Τέλος , στα ερωτήματα και τους προβληματισμούς που τέθηκαν από δημοσιογράφους σχετικά με πιθανές πρακτικές της περιφερειακής αρχής του Παναγιώτη Νίκα , που ενδεχομένως στοχεύουν στην απαξίωση των Επιμελητηρίων εν όψει Αναπτυξιακών Οργανισμών, ο κ. Πιτσάκης είπε ότι στέκεται στην δημόσια τοποθέτηση του περιφερειάρχη , που αναγνωρίζει ότι  «Τα Επιμελητήρια ως θεσμοί προσέφεραν και προσφέρουν πολύτιμες Υπηρεσίες στην κοινωνία μας» , αλλά και στην παράκλησή του προς τους προέδρους των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου , που τους ζητά «να θεωρήσετε τις εκφρασθείσες απόψεις ότι ουδεμία σχέση έχουν με τη σκέψη και την πρακτική της Περιφέρειας» .

Ωστόσο  με την υπογράμμιση «αν τις δεχθούμε , τις δηλώσεις Νίκα» , ο κ. Πιτσάκης δείχνει ότι  κρατάει τις επιφυλάξεις του για την δραστικότητα της περί ης ο λόγος δήλωσης και  πετάει το γάντι στον κ. Νίκα , καλώντας τον ενδεχομένως να αναλάβει πρωτοβουλίες έτσι ώστε και τα επιτελικά στελέχη της παράταξής του να δείξουν έμπρακτα ότι ενστερνίζονται την δήλωσή του  για τα Επιμελητήρια και δεν την εκλαμβάνουν ως μια ακόμα δήλωση για το θεαθήναι.
Γιαυτό ίσως ο κ. Πιτσάκης σημειώνει με νόημα: « δεν μπορώ να ξεχάσω τις απαξιωτικές δηλώσεις του κ. Σωτήρη Μουρίκη (περί ιθαγενών που τα επιμελητήρια τους μοιράζουν καθρεφτάκια) ή τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλου κατά του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας , που έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης».

Google+ Linkedin