Αγγίζουν τα 2,5 εκατ. ευρώ οι νέες χρηματοδοτήσεις στο δήμο Σικυωνίων

Σημαντικές χρηματοδοτήσεις που αγγίζουν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ εξασφαλίστηκαν για έργα στο δήμο Σικυωνίων.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τα ποσά:
  • 506.000€ για έργα ανάπτυξης και επενδύσεων από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ»,
  • 150.000€ επίσης από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» για αγορά απορριμματοφόρου,
  • 500.000€ για την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του τμήματος περιβάλλοντος του Δήμου και ιδιαίτερα για την ανάπτυξη εξοπλισμού βιοαποβλήτων 
  • και τέλος η πολυπόθητη χρηματοδότηση 1,2 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή της γέφυρας στην περιοχή «Πλάκα» Μεσινού, η οποία είχε καταρρεύσει τον περασμένο χειμώνα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.
Για το έργο της ανακατασκευής της γέφυρας ο δήμος Σικυωνίων κινήθηκε ταχύτατα εκπόνησε τις απαραίτητες μελέτες σε σύντομο χρονικό διάστημα και με την άμεση και ουσιαστική συμβολή του βουλευτή Κορινθίας και υφυπουργού Ανάπτυξης Χρίστου Δήμα, κατάφερε να πετύχει την απαραίτητη χρηματοδότηση. Το έργο έχει κομβικό χαρακτήρα, διότι με την υλοποίησή του, θα αποκατασταθεί η οδική σύνδεση μεταξύ Π.Ε. Κορινθίας και Π.Ε. Αχαΐας στην εν λόγω περιοχή, καθώς και η ασφαλής διέλευση οχημάτων και κατοίκων και η γρήγορη μεταφορά προϊόντων από το Δυτικό στο Ανατολικό τμήμα της Δ.Ε. Φενεού και κατ’ επέκτασιν στην βόρεια παραλιακή Κορινθία και στις αγορές.
Γι’ αυτό το λόγο και ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για τις ταχείες διαδικασίες, αλλά και τις ευχαριστίες του στον υφυπουργό Ανάπτυξης Χρίστο Δήμα για την καίρια παρέμβασή του στην διεκπεραίωση του αιτήματος του δήμου και τη χρηματοδότηση του έργου. «H ολοκλήρωση του έργου», τόνισε ο δήμαρχος Σικυωνίων, «θα λύσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που δυσχεραίνει την επικοινωνία και τις μεταφορές και θα δώσει μια μόνιμη και ασφαλή λύση στην οδική σύνδεση στην περιοχή. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό Χρίστο Δήμα για το άμεσο ενδιαφέρον που έδειξε και για την ουσιαστική συμβολή του στην χρηματοδότηση του έργου. Οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου θα ξεκινήσουν άμεσα», κατέληξε.
Οι χρηματοδοτήσεις για τα υπόλοιπα έργα όπως αναφέραμε και παραπάνω θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή πολιτική του δήμου Σικυωνίων κυρίως στους τομείς περιβάλλοντος και καθαριότητας, με σημαντικά ποσά για αγορά εξοπλισμού.
Η δημοτική αρχή Σικυωνίων ευχαριστεί την βουλευτή του Νομού κ. Μαριλένα Σούκουλη για την υποστήριξη και βοήθειά της σε όλα τα δίκαια αιτήματα του δήμου Σικυωνίων.
Google+ Linkedin