Αίσχος και Ντροπή ! Συνέλαβαν δασκάλα «στο σωρό»

Αίσχος και Ντροπή ! Συνέλαβαν δασκάλα «στο σωρό»

Δεν σταματούν οι καταγγελίες για το χθεσινό όργιο αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας στη Νέα Σμύρνη. Μια εκπαιδευτικός συνελήφθη μαζί με τον σύντροφό της διότι είχαν την …«ατυχία» να βρίσκονται στο Άλσος μπροστά στους αστυνομικούς που έπιαναν κόσμο «στο σωρό».

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Νέας Σμύρνης «Ο Χρυσόστομος Σμύρνης», και οι δύο βρισκόντουσαν στο Άλσος για άθληση, έχοντας στείλει το ανάλογο sms και ήρθαν αντιμέτωποι με την επιχείρηση τρομοκράτησης των κατοίκων από την αστυνομία, στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Τώρα, τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για «βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, απλή σωματική βλάβη τετελεσμένη από κοινού, εξύβριση κατά συναυτουργία, παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και αντίσταση κατά της αρχής», ενώ «copy paste» τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν και οι 11 συλληφθέντες.

Σημειώνεται ότι λόγω covid, οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι χθες και αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.
«Πρόκειται για απίστευτα ψέματα και γελοιότητες. Όλοι όσοι γνωρίζουμε τη συνάδελφο, μπορούμε να εγγυηθούμε γι αυτό. Αντί τα όργανα της τάξης να τους ζητήσουν συγγνώμη για την ταλαιπωρία στην οποία τους έβαλαν με το έτσι ”θέλω” και ”γιατί μπορούν” τους απήγγειλαν και κατηγορίες μόνο και μόνο επειδή είναι νέοι που βρέθηκαν τυχαία στην περιοχή» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος των εκπαιδευτικών.

Την ίδια ώρα και η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Νέας Σμύρνης, αναφερόμενη στα γεγονότα της Κυριακής, κάνει λόγο για «επεισόδια κατάφορης κι απρόκλητης βίας από την Ελληνική Αστυνομία», καταδικάζοντας «την αυθαίρετη βία των αστυνομικών οργάνων» και εκφράζοντας ντροπή και αποτροπιασμό.

«Πολίτες, κυρίως γονείς και μικρά παιδιά, έγιναν αυτόπτες μάρτυρες ξυλοδαρμών, ανθρωποκυνηγητού, χρήσης χημικών και όσων εξοργιστικών καταγράφονται σε φωτογραφίες και σε βίντεο και μάταια προσπαθούν ορισμένα μέσα να διαστρεβλώσουν». «Θέλουμε τα παιδιά μας να νιώθουν ασφάλεια και όχι τρόμο» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του οι γονείς.

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε»

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε! Είναι η Νέα Σμύρνη κατακτημένη πόλη; Είναι δυνάμεις κατοχής η αστυνομία; Είναι εχθρός τους όλη η κοινωνία; Ποιοι ανεγκέφαλοι δίνουν τέτοιες εντολές; Ποιοι είναι αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατούν να δέρνουν και να απειλούν;» τονίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Νέας Σμύρνης «Ο Χρυσόστομος Σμύρνης» και συνεχίζει:

Να μην τους αφήσουμε να γυρίσουν την κοινωνία στα χρόνια της δεκαετίας του ‘50 και της χούντας. Έχουμε υποχρέωση ν΄ αντισταθούμε και να αντιδράσουμε συλλογικά.. Απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες!

– Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να ζητήσει την απόσυρση των κατηγοριών για τη συνάδελφό μας και το σύντροφό της αλλά και για όλους τους συλληφθέντες.

-Απαιτούμε την αθώωσή τους! Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από κανένα να γίνονται συλλήψεις και να ταλαιπωρούνται από ανεξέλεγκτες αστυνομικές δυνάμεις αθώοι άνθρωποι με μοναδικό κριτήριο την ηλικία τους!

-Στηρίζουμε με όλους τους τρόπους τη συνάδελφο και το σύντροφό της, στην εξωφρενική περιπέτεια στην οποία τους έβαλα οι «δυνάμεις της τάξης», στη μήνυση που θα υποβληθεί κατά παντός υπευθύνου και στην ένσταση κατά των παράνομων προστίμων που επιβλήθηκαν.

– Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να εκδώσει ανάλογο ψήφισμα συμπαράστασης και να στηρίξει και να καλύψει νομικά τη συνάδελφο».

Εισαγγελική παρέμβαση για την αστυνομική βία

Μετά τους αρχικούς ισχυρισμούς περί δήθεν «επίθεσης 30 ατόμων σε αστυνομικούς» και τη δημοσιοποίηση βίντεο και φωτογραφιών από κατοίκους της περιοχής που αποδεικνύουν το κρεσέντο βίας και καταστολής, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή τις καταγγελίες.

Η έρευνα που αφορά τη διακρίβωση ενδεχόμενων αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς θα διενεργηθεί υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη.

Google+ Linkedin