«Ένας ζεστός Νοέμβρης» στην αίθουσα θεάτρου του Δημαρχείου Κιάτου

«Ένας ζεστός Νοέμβρης» στην αίθουσα θεάτρου του Δημαρχείου Κιάτου
Η ΚΟΒ Κιάτου του ΚΚΕ, διοργανώνει την προβολή του ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ «Ένας ζεστός Νοέμβρης», την Τετάρτη 29 Noέμβρη, στις 19:00 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου (Δημαρχείο Κιάτου).
Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας τιμώντας την επέτειο των 50 χρόνων από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου δημιούργησε αυτό το ντοκιμαντέρ, αφιερωμένο στον αγώνα των φοιτητών απέναντι στη χούντα, με σκοπό να αναδείξει την αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα, να φωτίσει άγνωστες πτυχές της περιόδου και της παράνομης δράσης της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, να εμπνεύσει ακόμα περισσότερους νέους με τα ιστορικά διδάγματα που άφησε ως παρακαταθήκη στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.
Το ντοκιμαντέρ είναι αποτέλεσμα πολύμηνης, συλλογικής δουλειάς μελών και φίλων της ΚΝΕ, βασισμένο και στις τελευταίες επεξεργασίες του ΚΚΕ και στον νέο τόμο του Δοκιμίου Ιστορίας για την περίοδο 1967-1974, εμπλουτισμένο με το τεράστιο και πλούσιο αρχειακό υλικό του Κόμματος.
Με συγκλονιστικές μαρτυρίες όσων έζησαν τα γεγονότα. Άνθρωποι που αντιμετώπισαν την καταστολή, την ποινή της φυλακής, ακόμη και την εξορία, αλλά ποτέ δεν ταλαντεύτηκαν. Στάθηκαν όρθιοι ακόμα και όταν οι βασανιστές δοκίμαζαν την ψυχή τους.
Στη συμπλήρωση 50 χρόνων από τον Νοέμβρη του 1973 η ιστορία επιμένει να μας καλεί να πάρουμε θέση στη σωστή πλευρά της. Και θα είμαστε πάντα εκεί, συνεπής με την αγωνιστική παρακαταθήκη του λαού μας και με τις απαιτήσεις της εποχής.
Ο Νοέμβρης του ‘73 έχει αποτυπωθεί στην ιστορία σαν μία κόκκινη ρωγμή, μία ρωγμή που μπορεί να δημιουργεί στο σύστημα η ταξική πάλη, ο ανειρήνευτος αγώνας με τους εκμεταλλευτές και με την εξουσία τους όποια μορφή κι αν παίρνει αυτή. Τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου με τον μοναδικό τρόπο που του αρμόζει, ακολουθώντας στο σήμερα τα ματωμένα χνάρια των αγωνιστών του.

Google+ Linkedin