Άντε παιδιά …να ‘χουμε να λέμε ότι εσείς φέρατε την “Ανατολή” στο Κιάτο !

Ανέμελα πέρασε την περασμένη Τρίτη από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σικυωνίων η υπ΄αριθ. 18/2016 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με θέμα: Συζήτηση επί αιτήσεως της Δημοτικής Κοινότητας Σικυώνος (Κιάτου) για διενέργεια εμποροπανηγύρεων τις ημέρες των θρησκευτικών εορτών, Μεταμόρφωση του Σωτήρος και Κοιμήσεως  Θεοτόκου.

Εντύπωση κάνει το γεγονός ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου όχι μόνο ποιεί την νήσσαν αλλά το αίτημα για παζάρι στο λιμάνι του Κιάτου το έθεσε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιάτου,που αν δεν κάνουμε λάθος είναι και σύζυγος της αντιπροέδρου του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης.

Σκέφτηκε κανείς από τους “φωστήρες” της μειοψηφίας ότι κάπως έτσι μπαίνουν οι βάσεις της συνεργασίας μεταξύ δήμου και εμπορικού συλλόγου στην κατεύθυνση της δημιουργίας open mall στο λιμάνι του Κιάτου ;

Για να επανέλθουμε στο θέμα,προφανώς δεν μιλάμε για θεσμοθετημένες εκδηλώσεις εμποροπανηγύρεων και αυτό το λέμε γιατί μέχρι σήμερα τουλάχιστον δεν γνωρίζουμε καμιά  κανονιστική απόφαση της Δημοτικής Αρχής για τις προϋποθέσεις λειτουργίας και την οργάνωση δυο εμποροπανηγύρεων στο Κιάτο.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι και πέρσι το Λιμενικό ταμείο επιχείρησε στα μουλωχτά (;) να δώσει  το λιμάνι μπιρ παρά …σε  ιδιώτες. Δείτε την απόφαση 51/2015 του Λιμενικού Ταμείου Σικυωνίων  με θέμα : «Παραχώρηση ιδιαίτερου δικαιώματος απλής χρήσης χώρου εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Κιάτου για τοποθέτηση πάγκων μικροπωλητών στην Πανελλήνια Ένωση Μικροπωλητών Ελλάδος».

Τι έγινε  πέρσι και δεν προχώρησε η διαδικασία ; Μήπως οι ίδιοι ιδιώτες πήραν “αβάντζο” για φέτος ;  Τάμα το χουν να κάνουν  παζάρι οπωσδήποτε στο λιμάνι του Κιάτου,που ουσιαστικά λειτουργεί ως το μοναδικό πάρκινγκ που ανακουφίζει το εμπορικό κέντρο της πόλης;

Αλήθεια, έχει πάρει κανείς χαμπάρι,από την δημοτική πλειοψηφία,τι σημαίνει για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης ένα ατελείωτο γιουσουρούμ  στον κεντρικό αστικό ιστό και μάλιστα στην καρδιά του καλοκαιριού, που παραδοσιακά το Κιάτο  βουλιάζει από επισκέπτες που αναζητούν  εναλλακτικές διακοπές χαλάρωσης και διασκέδασης…χωρίς απαραίτητα να τους ζαλίζουν  πολύβουα ανατολίτικα παζάρια !!

Βεβαίως οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι το σκεφτικό της δημοτικής πλειοψηφίας έχει μια κάποια στέρεη βάση. Αφού εφέτος κανένας  δεν  τους ζήτησε το λιμάνι να το κάνει “μπουζουκομάγαζο” …τι να το κάνουνε ; έτσι κι αλλιώς και ως δημοτική πλειοψηφία  …για τα πανηγύρια είναι !

Άντε παιδιά ..και μόλις ξεμπερδέψετε με το ξεπούλημα του λιμανιού,φτιάξτε και ένα  μπεζεστένι στην προβλήτα ! 

       Να ‘χουμε να λέμε ότι εσείς φέρατε την “Ανατολή”  στο Κιάτο !!

Υ.Γ. Θερμός υποστηρικτής της ιδέας θα είναι σίγουρα και ο κ. Δημήτρης Ζάρκος 

                              Ο  «ταγός» του πολιτισμού στο Κιάτο !! 


Google+ Linkedin