Άμεσα μέτρα και πλήρεις αποζημιώσεις ζητά το ΚΚΕ για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες σταφυλιού στην Κορινθία

Άμεσα μέτρα και πλήρεις αποζημιώσεις ζητά το ΚΚΕ για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες σταφυλιού στην Κορινθία

Σε απόγνωση βρίσκονται για άλλη μια χρονιά οι βιοπαλαιστές αγρότες της Κορινθίας με τις ζημιές και τις εξευτελιστικές τιμές στο σταφύλι. Η ΤΕ Κορινθίας του ΚΚΕ απαιτεί να ληφθούν άμεσα μέτρα για πλήρεις αποζημιώσεις και στήριξη του εισοδήματός τους.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «μεγάλες είναι ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες σταφυλιού κυρίως στη Νεμέα από τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις, καθώς και σε όλα τα χωριά των Δήμων Βέλου – Βόχας και Κορινθίων (πρώην Δήμος Άσσου – Λεχαίου), εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών σε συνδυασμό με την έλλειψη νερού. Ζημιές έχουν αναφερθεί και στον Δήμο Σικυωνίων καθώς και σε άλλες περιοχές. Όσοι “γλίτωσαν” και καταφέρνουν να τρυγήσουν, οι τιμές που παίρνουν από τους μεγαλεμπόρους είναι εξευτελιστικές, στο κόστος παραγωγής ή και χαμηλότερα ακόμα, ειδικά για τα επιτραπέζια σταφύλια που τα έξοδα είναι τεράστια!

Η ΤΕ Κορινθίας του ΚΚΕ ζητά από κυβέρνηση και ΕΛΓΑ «να μεριμνήσουν για να ολοκληρωθούν άμεσα οι εκτιμήσεις των ζημιών και να αποζημιωθούν οι αμπελοκαλλιεργητές στο 100% για την κατεστραμμένη παραγωγή».

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ

Google+ Linkedin