Άθλια επίθεση της αστυνομίας στη διαδήλωση του ΚΚΕ

Άθλια επίθεση της αστυνομίας στη διαδήλωση του  ΚΚΕ

Επίθεση στη δεύτερη συγκέντρωση του ΚΚΕ, το μεσημέρι στα Προπύλαια, εξαπέλυσε η αστυνομία, η οποία χρησιμοποίησε χημικά αλλά και αύρες, με τον κόσμο να απωθείται προς την Ομόνοια. Εκεί σημειώθηκε και νέα επίθεση με χημικά και αύρες.

Πολλοί διαδηλωτές έχουν προσαχθεί, ενώ υπάρχουν και διαδηλωτές με τραύματα στο κεφάλι. Την ίδια στιγμή είχαν αρχίσει, πιο χαμηλά στη Πανεπιστημίου, να συγκεντρώνονται και τα πρώτα μπλοκ από το κάλεσμα των σωματείων, των οργανώσεων και των κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Την άμεση απελευθέρωση των διαδηλωτών ζητά το ΚΚΕ με την έντονη διαμαρτυρία του ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και των βουλευτών του Κόμματος. Τηλεφωνική παρέμβαση έκανε ο Θανάσης Παφίλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελ. Οικονόμου καταγγέλλοντας τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ακούστε την οργισμένη παρέμβαση του Δημήτρη Κουτσούμπα για την απρόκλητη επίθεση στο ΚΚΕ στον επικεφαλής στης αστυνομίας που ήταν στο σημείο.

Ακούστε και δεύτερο απόσπασμα από την παρέμβαση του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Google+ Linkedin