Χωρίς ανταπόκριση η κλειστή μικροφιέστα Νίκα στον Ισθμό της Κορίνθου

Χωρίς ανταπόκριση η κλειστή μικροφιέστα Νίκα στον Ισθμό της Κορίνθου

Τα προβλήματα και οι προοπτικές του Τουρισμού την εποχή του κορονοϊού αποτέλεσαν το θέμα της κλειστής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες , Παρασκευή 28 Αυγούστου , στο Κέντρο Πληροφόρησης Τουριστών, στον Ισθμό της Κορίνθου.

Διοργανωτές της εκδήλωσης – η οποία πραγματοποιήθηκε εν όψει της λειτουργίας περιπτέρου τουριστικής πληροφόρησης στον Ισθμό από την κοινοπραξία LTO – ήταν σύμφωνα με την πρόσκληση η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Πελοπόννησος ΑΕ , η Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου (Α.Ε.ΔΙ.Κ.) ,ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και  η κοινοπραξία LTO ,που ειρήσθω εν παρόδω – παρότι στους τομείς ενασχόλησής της είναι η τουριστική προβολή του Λουτρακίου – μέσω της Πελοπόννησος Α.Ε. έχει αναλάβει και την επαναλειτουργία του Περιπτέρου Τουριστικής Πληροφόρησης Δήμου Σπάρτης (info kiosk) καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους 2020.

Ίσως αυτό το τελευταίο να εξηγεί και το φωτογραφικό ρεπορτάζ που δείχνει ότι  στην εκδήλωση , εκτός των διοργανωτών , από πλευράς θεσμικών παρευρέθησαν μόνο οι Κορίνθιοι βουλευτές , ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού Τουρισμού Χρήστος Πετρέας και ο Πρόεδρος του  Επιμελητηρίου Κορινθίας ,που είναι μέλος της διοίκησης του LTO – ενώ της γύρισαν την πλάτη όλα τα αιρετά στελέχη των άλλων περιφερειακών παρατάξεων και βεβαίως οι δήμαρχοι του νομού Κορινθίας (πλην Γκιώνη).

Κοντολογίς , λοιπόν ,παρότι η διώρυγα ενώνει …η χθεσινή μικροφιέστα Νίκα μάλλον απέτυχε να δημιουργήσει προϋποθέσεις ευρύτερης υποκίνησης των τοπικών δρώντων σε συνεργατικές δραστηριότητες…

Ούτε καν κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των δημάρχων της Κορινθίας , που ενδεχομένως θα μπορούσαν να παραβρεθούν και να μιλήσουν στο πλαίσιο του τοπικού αναπτυξιακού προγραμματισμού για “τα προβλήματα και τις προοπτικές του Τουρισμού την εποχή του κορονοϊού” ,υπό το πρίσμα των τοπικών κοινωνικών αναγκών και ιδιαιτεροτήτων.

Εκτός και αν ο κ. Νίκας αρέσκεται να υποδύεται μόνος του τον Μωυσή στα ρεπό της πριμαντόνας … οπότε τι δουλειά είχαν οι δήμαρχοι στη “χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας” ;

Όσο για την οργάνωση και τη διαχείριση της τουριστικής ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο…

Φτάνει και περισσεύει ο ιδιωτικός “Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λουτρακίου (L.T.O.)”  που δεν έχει και υποχρέωση να αναρτά τις αποφάσεις του στο Διαύγεια !

Βεβαίως,με τούτα και με ΄κείνα του κ. Νίκα , είναι να απο­ρεί κα­νείς…τίποτα δεν έχουν πάρει χα­μπά­ρι όσοι «Μέ­νουν Μα­ξί­μου» !

Google+ Linkedin