Χρυσά Βατόμουρα για «Σέρλοκ Χολμς και Δρ. Γουάτσον», αλλά και Ντόναλντ Τραμπ

Παραδοσιακά μια ημέρα πριν από την τελετή απονομής των Όσκαρ, τα Χρυσά Βατόμουρα βράβευσαν τις χειρότερες ταινίες της χρονιάς, με τους «Σέρλοκ Χολμς και Δρ. Γουάτσον» αλλά και τον Ντόναλντ Τραμπ να είναι πρωταγωνιστές, στα 39 χρόνια του θεσμού.

Μεγάλος νικητής ήταν η ταινία «Σέρλοκ Χολμς και Δρ. Γουάτσον» του Ιταν Κοέν που κέρδισε το Χρυσό Βατόμουρο Χειρότερης Ταινίας, Χειρότερης Σκηνοθεσίας και αυτό του Β΄ Ανδρικού Ρόλου για τον Τζον Σ. Ράιλι. Με ισάριθμα βραβεία χρεώθηκε και ο Ντόναλντ Τραμπ για την «αθέλητη» και «ηθελημένη» παρουσία του στα «Death of a Nation» του Ντινές Ντ’ Σούζα και «Fahrenheit 11/9» του Μάικλ Μουρ. Την επιλογή για το ποιοι κέρδισαν τα βραβεία έκανε μια επιτροπή μελών από τις ΗΠΑκαι διάφορες άλλες χώρες.

Διπλά βραβευμένη βρέθηκε και η Μελίσα ΜακΚάρθι, η οποία κέρδισε το Χρυσό Βατόμουρο Α΄ Γυναικείου Ρόλου, αλλά συγχωρήθηκε συνολικά για την καριέρα της λόγω του υποψήφιου για Όσκαρ ρόλου της στην ταινία «Θα Μπορούσες Ποτέ να Με Συγχωρήσεις;».

Για ακόμη μια χρονιά δεν απουσιάζουν οι «Πενήντα αποχρώσεις του Γκρι», καθώς με το σίκουελ «Fifty Shades Freed» κέρδισαν το βραβείο χειρότερου σεναρίου.

Βατόμουρα Μεταμέλειας -εκτός της Μελίσα ΜακΚάρθι- απέσπασε ο Τάιλερ Πέρι, ο οποίος ερμήνευσε τον Κόλιν Πάουελ στην ταινία «Vice: Ο Δεύτερος στην Ιεραρχία», o Πίτερ Φαρέλι που από νικητής των Βατόμουρων για το «Movie 43» και άλλες ρηχές επιλογές όπως το «Ο Ηλίθιος και ο Πανηλίθιος 2» έγραψε και σκηνοθέτησε το βαθιά ευαίσθητο «Πράσινο Βιβλίο», το franchise των «Transformers» που από στόχος των Βατόμουρων έγινε πιο αθώο και αξιολάτρευτα τρισδιάστατο με το «Bumblebee» και το Στούντιο Κινουμένων Σχεδίων της Sony που από το πολλαπλά βραβευμένο «Emoji Movie» είναι παραγωγός του «Spider Man Into the Spider-Verse» που αγάπησαν το κοινό και οι κριτικοί.

Τα Χρυσά Βατόμουρα 2019 αναλυτικά

Χειρότερη Ταινία
«Σέρλοκ Χολμς και Δρ. Γουάτσον» του Ιταν Κοέν

Χειρότερη Ηθοποιός
Μελίσα ΜακΚάρθι για το «The Happytime Murders» και το «Life of the Party»

Χειρότερος Ηθοποιός
Ντόναλντ Τραμπ (ως ο εαυτός του) για το «Death of a Nation» και «Fahrenheit 11/9»

Χειρότερος Β΄ Γυναικείος Ρόλος
Κελιάν Κόνγουει (ως ο εαυτός της) για το «Fahrenheit 11/9»

Χειρότερος Β΄ Ανδρικός Ρόλος
Τζον Σ. Ράιλι για το «Σέρλοκ Χολμς και Δρ. Γουάτσον»

Χειρότερο Ζευγάρι
Ο Ντόναλντ Τζ. Τραμπ και η ατελείωτη μικρότητά του στο «Death of a Nation» και «Fahrenheit 11/9»

Χειρότερο Ριμέικ, Rip-Off ή Σίκουελ
«Σέρλοκ Χολμς και Δρ. Γουάτσον» του Ιταν Κοέν

Χειρότερος Σκηνοθέτης
Ιταν Κοέν για το «Σέρλοκ Χολμς και Δρ. Γουάτσον»

Χειρότερο Σενάριο
«Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι: Απελευθέρωση» του Νίαλ Λέοναρντ

Google+ Linkedin