Χαρούλα Αλεξίου : «Δεν με “ακούει” η φωνή μου»

Χαρούλα Αλεξίου : «Δεν με “ακούει” η φωνή μου»

Το τέλος της καριέρας της ανακοίνωσε σε μια εκ βαθέων συνέντευξή της στον Φώτη Απέργη η Χαρούλα Αλεξίου, λίγο μόλις καιρό μετά από την κυκλοφορία του δίσκου της «Τα τραγούδια της ξενιτιάς».

Όπως είπε η ιδιαιτέρως αγαπητή τραγουδίστρια στην εκπομπή του Δεύτερου Προγράμματος, πρόκειται για μια προσωπική απόφαση που ήρθε με φυσικό τρόπο.

«Δεν με “ακούει” πια η φωνή μου, είναι καλύτερο να σταματήσω» είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας παράλληλα πως δεν καταδέχεται να συνεχίσει εάν δεν μπορεί να τραγουδήσει καλά.

«Μπορεί να με ακούσετε να λέω σε λίγο καιρό ένα ντουέτο που έκανα με τη Γιασμίν Λεβί, που έχω γράψει στους στίχους στα ελληνικά κι εκείνη στα ισπανικά, αλλά δε με “ακούει” η φωνή μου πια. Είπα ότι είναι καλύτερο να σταματήσω, δεν είναι σωστό» τόνισε η ίδια.

«Στο “χειρόγραφο” υπήρχε ήδη το πρόβλημα. Ήταν το τελευταίο μουσικό που έκανα. Όταν με κάλεσε ο Μικρούτσικος στους βράχους του είπα, “δεν τραγουδάω Θάνο μου πια αλλά θα είμαι εκεί για σένα”. Πήρα λίγο θάρρος, μετά συνεργάστηκα με τον Ξαρχάκο και ύστερα πήρα την οριστική απόφαση. Ότι δε σου αξίζει να συνεχίσεις» είπε η ίδια, και συμπλήρωσε: «Δεν ήταν κάτι απλό, βεβαίως και το πένθησα».

Μάλιστα, η ίδια ανέφερε πως και εκείνη η ίδια ενδεχομένως να σαμποτάρισε τη φωνή της.

«Όταν κατάλαβα ότι δεν αποδίδει πια, ίσως της “έσκαψα” λίγο παραπάνω το έδαφος» δήλωσε η ίδια, συνεχίζοντας: «Θέλω να δεχτώ τον εαυτό μου όπως είναι τώρα».

Η Χαρούλα Αλεξίου δήλωσε πως πλέον αισθάνεται χορτάτη, από ωραία πράγματα, επιβεβαίωση και από επιβράβευση.

«Αγαπώ τα περισσότερα απ’ όσα έχω κάνει. Αισθάνομαι όμορφα για τους ανθρώπους που έχουν υπάρξει στη ζωή μου ακόμη και αν δεν ζω μαζί τους πια, αγαπώ τους ανθρώπους με τους οποίους έχω συνεργαστεί. Λυπάμαι όταν χάνω ανθρώπους».

Και κλείνοντας τόνισε:

«Θα ήθελα να αλητέψω ναι. Δεν το έκανα ποτέ, δεν το κάνω πια γιατί δεν είμαι νέα, να κάνω αυτά που δεν έκανα ως πιτσιρίκα. Είναι μια ζωή που δεν έζησα αυτή».

Google+ Linkedin