Χάιλ Τζάμπο – Σακούλα δώρου με σβάστικα και Χίτλερ πουλάει η ιστοσελίδα της αλυσίδας

Ένα τουλάχιστον απεχθές θέαμα έχουν την πιθανότητα να αντικρύσουν κατά τη διαδικτυακή τους περιήγηση πελάτες της γνωστής αλυσίδας παιχνιδιών, η οποία  φαίνεται να μην προβληματίζεται καθόλου για τη διάθεση προϊόντων με ξεκάθαρες ναζιστικές αναφορές.

Πρόκειται για μια σακούλα δώρου, όπου φαινομενικά δεσπόζει το Μπιγκ Μπεν και τα χαρακτηριστικά λονδρέζικα κόκκινα λεωφορεία. Με μια δεύτερη ματιά όμως μπορεί κανείς εύκολα (ακόμα και πριν χρησιμοποιήσει τη μεγέθυνση μέσω του κέρσορα πάνω στη φωτογραφία) να διακρίνει στην πάνω δεξιά γωνία το πρόσωπο του Αδόλφου Χίτλερ αποτυπωμένο σε γραμματόσημο, ενώ για όσους δεν κατάλαβαν έρχεται να προστεθεί μια σφραγίδα με τον αετό του Γ’ Ράιχ και τη σβάστικα μικρογραφημένη σε μετάλλιο από κάτω.

Δεν είναι η πρώτη φορά που προϊόντα που παραπέμπουν στο ναζισμό διατίθενται στη χώρα μας, καθώς πριν δυο περίπου χρόνια, βιοτεχνία στη Θεσσαλονίκη πουλούσε παιδικές αποκριάτικες στολές Χίτλερ και περιβραχιόνια με σβάστικα. Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποια είναι τα αίτια για την πώληση της συγκεκριμένης σακούλας, που υποψιαζόμαστε ότι πιθανόν να έχει γίνει ήδη ανάρπαστη μεταξύ φίλων και μελών της Χρυσής Αυγής και λοιπών φαιών δυνάμεων για την ανταλλαγή δώρων με το νέο έτος. Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία οφείλει εξηγήσεις για το συμβάν, όπως και να αποσύρει άμεσα το κατάπτυστο αυτό προϊόν φαινομενικά “αθώας” φασιστικής προπαγάνδας.

Google+ Linkedin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

*
*
*