«Φιλιά Εις Τα Παιδιά» :Θεματική – αντιφασιστική εκδήλωση, την Τετάρτη 23 Οκτώβρη,στην Κόρινθο

Την Τετάρτη 23 Οκτώβρη,στον Κινηματογράφο Λαϊς στην Κόρινθο,ο  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας σε συνεργασία με την  Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας και την Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου διοργανώνουν θεματική – αντιφασιστική εκδήλωση με την προβολή του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ «Φιλιά Εις Τα Παιδιά»

Μια ξεχασμένη ιστορία αυτοθυσίας που αποκαλύπτει  τις αναλογίες της γερμανικής κατοχής με το σημερινό εκρηκτικό κοινωνικό σκηνικό. 

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί ο δημιουργός της ταινίας «Φιλιά Εις Τα Παιδιά»,Βασίλης Λουλές,και θα σχολιάσει η Έφη Γαζή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

«Φιλιά Εις Τα Παιδιά», ένα ντοκιμαντέρ για το Ολοκαύτωμα

  Δείτε το trailer της ταινίας

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Βασίλης Λουλές,περιγράφει την ταινία ως ένα ταξίδι που έγινε με το χέρι ακουμπισμένο ακριβώς πάνω στην πληγή, μέσα από μικρές, καθημερινές, ασήμαντες και καλά κρυμμένες λεπτομέρειες…

Πέντε μικρά Εβραιόπουλα στην Ελλάδα της Γερμανικής κατοχής  αφηγούνται τις ιστορίες τους. Η Ροζίνα, ο Σήφης, η Ευτυχία, η Σέλλυ και ο Μάριος πέρασαν τη ζωή τους κουβαλώντας πάντα μαζί τη μνήμη χιλιάδων παιδιών: εκείνων που δεν πρόλαβαν ποτέ να μεγαλώσουν.

 Η ταινία παρακολουθεί αυτά τα πρόσωπα από την παιδική ηλικία μέχρι σήμερα, φέρνοντας στο φως πολύτιμα προσωπικά τους ντοκουμέντα –ένα παιδικό ημερολόγιο, μια σχολική έκθεση, φωτογραφίες και οικογενειακά φιλμάκια– τεκμήρια μιας ολόκληρης εποχής.

Παράλληλα,  σκιαγραφείται η ζωή των Εβραϊκών κοινοτήτων της Ελλάδας πριν τον Πόλεμο και αποκαλύπτονται σπάνιες εικόνες της κατεχόμενης Αθήνας και Θεσσαλονίκης, μέσα από κινηματογραφικά αρχεία, ερασιτεχνικές ταινίες Γερμανών στρατιωτών και παράνομες λήψεις Ελλήνων πατριωτών.

Τα γυρίσματα έγιναν στο χρονικό διάστημα 2007-2009 στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά και στο Άουσβιτς της Πολωνίας.

Η ταινία είναι ένα καλλιτεχνικό έργο, αλλά ταυτόχρονα κι ένα έργο μνήμης κι εγρήγορσης απέναντι στις σημερινές νεοναζιστικές κραυγές...

Google+ Linkedin