Τσίπρας στον ΑΝΤ1 για κορονοϊό: Δύσκολη μάχη σε αντίξοες συνθήκες – Στηρίζουμε δεν σημαίνει και σιωπούμε

Για μία δύσκολη μάχη, που γίνεται σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για την πανδημία του κορονοϊού, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. 

Στη συνέντευξη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε πως δεν είναι εύκολο να ζητήσει κάποιος να καλυφθούν τα κενά που υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια στο ΕΣΥ, μέσα σε ένα μήνα, ωστόσο είπε πως έχουν περάσει 45 ημέρες και ότι έπρεπε να είναι προτεραιότητα να εφοδιαστούν τα νοσοκομεία με υλικό και να είχαν προχωρήσει πιο γρήγορα οι προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό και σημείωσε πως δεν είναι επαρκής ο αριθμός των 2.000 προσλήψεων. “Χρωστάμε ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας για να συμπληρώσει πως οι άνθρωποι αυτοί έχουν ανάγκη από έμπρακτη στήριξη και όχι χειροκροτήματα.

Για τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – “Δεν θα ξεχάσει κανείς τα Γερούν γερά”

Ερωτηθείς για την κριτική που ασκούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως “στηρίζουμε δεν σημαίνει και σιωπούμε”, υπογραμμίζοντας ότι “παραλείψεις, αδυναμίες και καθυστερήσεις υπάρχουν και τις επισημαίνουμε για να διορθωθούν”.

Σχετικά με τις δηλώσεις των Θανάση Καρτερού και του Παύλου Πολάκη κατά του Σωτήρη Τσιόδρα είπε: “Ο Παύλος Πολάκης συναντήθηκε δύο φορές με τον Βασίλη Κικίλια και του πρότεινε λύσεις για τις ΜΕΘ. Η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να κριθεί από ψήγματα κριτικής που είναι απαραίτητα, γιατί στηρίζουμε δεν σημαίνει και σιωπούμε. Ο Θανάσης Καρτερός είναι δημοσιογράφος. Όσο είχε θεσμικό ρόλο δίπλα στον πρωθυπουργό δεν αρθρογραφούσε γιατί εξέφραζε τον πρωθυπουργό, σήμερα δεν έχει θεσμικό ρόλο. Αν φθάσουμε στο σημείο να μην κάνουν κριτική οι δημοσιογράφοι τότε έχουμε ξεπεράσει το όριο της φιλελεύθερης δημοκρατίας”. Όσο για την δική του στάση είπε ότι “δεν θα ασκούσα κριτική στον επιστήμονα Σωτήρη Τσιόδρα, ασκώ κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης”.

Μιλώντας ειδικότερα για δηλώσεις όπως αυτές της κ. Βουνάτσου, είπε “νομίζω ότι το να θεωρεί κανείς ότι πρέπει να περάσει αυτή η μπόρα για να ξεκινήσει εκ νέου η αντιπαράθεση και ο λογαριασμός των πολιτικών διαφορών, καταρχήν δεν είναι μία αρνητική στάση, είναι μία θετική στάση. Σας θυμίζω ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις ο λογαριασμός σε κρίσιμες εθνικές περιπέτειες για τη χώρα, όταν αντιπολίτευση ήταν ο σημερινός Πρωθυπουργός δεν ήταν μετά την κρίση, αλλά την ώρα της κρίσης. Δεν θα ξεχάσει κανείς ούτε τα Γερούν, γερά την ώρα εκείνη που βρισκόμασταν με την πλάτη στον τοίχο και δίναμε μάχη να επιβιώσουμε” και πρόσθεσε πως “τώρα δεν είναι η ώρα να λογαριαστούμε” για να προσθέσει πως “αυτή η πολιτική αποδοκιμασία βγήκε από την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ”.

Συμπλήρωσε στη συνέχεια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως “είναι η πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση και μετά που εγώ βλέπω ένα τέτοιο εποικοδομητικό κλίμα πολιτικής συνεννόησης ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις, όμως, κάποιοι ξύνουν τα νύχια τους και από τις δύο πλευρές και ψάχνουν να βρουν αφορμή” και εξέφρασε την άποψη ότι “δεν υπάρχει λόγος να μεγιστοποιήσουμε τέτοιου είδους δευτερεύοντα περιστατικά και πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα: ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα ένα πλαίσιο πολιτικής σύμπνοιας στο ότι πρώτιστη προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας. Νομίζω, συνήθως, τη μεγάλη ευθύνη για να διατρηθεί ένα πλαίσιο προτεραιότητας στη συνεννόηση την έχει η κυβέρνηση και τη μεγάλη ευθύνη για να μην εκτροχιαστεί το πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου την έχει η αντιπολίτευση. Πρέπει να μας πιστώσετε ότι η στάση της αντιπολίτευσης και των άλλων κομμάτων, αυτή την κρίσιμη ώρα, δεν έχει να κάνει καθόλου με τη στάση που είδαμε άλλες φορές σε άλλα κρίσιμα εθνικά θέματα”.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε επίσης την ευχή να πετύχει η κυβέρνηση σε αυτή τη μεγάλη μάχη, γιατί αυτή η μάχη δεν αφορά την ίδια, αλλά την κοινωνία και σχολίασε πως είναι λίγο νωρίς να προεξοφλήσουμε ότι έχουμε πετύχει, προσθέτοντας ότι “πρέπει να συνεχίσουμε στην ίδια σκληρή προσπάθεια το επόμενο διάστημα”. [embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=6swQt_H8Seo[/embedyt]

 

Google+ Linkedin