Το «The Wall» προτάσσει ο Roger Waters απέναντι στην μισαλλοδοξία του Donald Trump
Ο ζωντανός θρύλος της rock Roger Waters (από τα ιδρυτικά μέλη των Pink Floyd) δηλώνει πρόθυμος να παρουσιάσει το εμβληματικό έργο του συγκροτήματος, «The Wall», στα σύνορα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στην απόφαση του νέου προέδρου των ΗΠΑ ,που θέλει να χτίσει τείχος ανάμεσα στις δύο χώρες, ώστε να κρατήσει μακριά τους μετανάστες…
Οι δηλώσεις του Roger Waters έγιναν στο Λονδίνο, στην παρουσίαση της έκθεσης για τους Pink Floyd στο Victoria and Albert Museum.
Όπως είναι προφανές, σχετικά γρήγορα οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων «γύρισαν» στην πολιτική κατάσταση των ΗΠΑ και ο Roger Waters δεν έχασε την ευκαιρία να δηλώσει ότι ο Trump «πάντα μιλάει για τοίχους, δημιουργώντας κάθε δυνατή εχθρότητα μεταξύ φυλών και θρησκειών. Χρειάζεται όλοι μας να ευαισθητοποιηθούμε απέναντι σε τέτοιες λογικές. Πρέπει κάτι να συμβεί». Ζήτησε, δε, από όλους τους συναδέλφους του να πάρουν θέση «ενάντια στην άκρα δεξιά, που σηκώνει το τερατώδες κεφάλι της σε όλο τον κόσμο» και ολοκληρώνοντας «απαίτησε» από τους μουσικούς να διαμαρτύρονται: «Έχουν το απόλυτο δικαίωμα, την υποχρέωση, να ανοίξουν το στόμα τους και να μιλήσουν έξω από τα δόντια».
Ο ζωντανός θρύλος της rock προέβλεψε επίσης μεγάλες διαδηλώσεις εναντίον του Trump, όταν ο τελευταίος επισκεφθεί το Λονδίνο.
Η ιστορία του The Wall
Το “The Wall”, έχει ως κύρια θεματολογία του την εγκατάλειψη και τη προσωπική απομόνωση και αποτελεί το ενδέκατο στούντιο άλμπουμ του βρετανικού rock συγκροτήματος των Pink Floyd.
Για πολλούς, από τα 55 εκατομμύρια κατόχους του «The Wall», οι Pink Floyd είναι το μεγαλύτερο rock συγκρότημα που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης. Είναι αυτοί που έσπρωξαν το rock στην εποχή της εικόνας.
Το “The Wall” κυκλοφόρησε ως διπλό άλμπουμ, στις 30 Νοέμβρη 1979 και άρχισε να ερμηνεύεται ζωντανά με περίτεχνα θεατρικά εφέ. Το 1982 κινηματογραφήθηκε από τον Alan Parker με κύριο ηθοποιό τον μουσικό Bob Geldof
Το «The Wall» μέσα από την οπτική του συνόψισε την ιστορία του 20ού αιώνα. Την ιστορία των λαών, αλλά και των ανθρώπων. Τα μεγάλα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, αλλά και τα μικρά, καθημερινά εγκλήματα. Το σπαραγμό του έρωτα, αλλά και το σπαραγμό της ήττας της επανάστασης. Το φασισμό της διπλανής πόρτας…