Το Netflix χρηματοδοτεί βρετανική πρωτοβουλία για τη στήριξη του θεάτρου

Το Netflix χρηματοδοτεί βρετανική πρωτοβουλία για τη στήριξη του θεάτρου

Οι οργανισμοί Θεατρική Εταιρεία Λονδίνου (Society of London Theatre) και UK Theatre θα ιδρύσουν το Ταμείο, το οποίο θα υποστηριχθεί με 500.000 αγγλικές λίρες (623.000 δολάρια) από το Netflix.

Η πρωτοβουλία θα προσφέρει μικρές επιχορηγήσεις στους επαγγελματίες του θεάτρου που έχουν εξαντλήσει τις επιλογές, καθώς τα θέατρα παραμένουν κλειστά εδώ και τέσσερις μήνες λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Το Ταμείο έχει σχεδιαστεί ειδικά για να υποστηρίζει εκείνους που δεν είναι επιλέξιμοι για κρατική βοήθεια και δεν μπόρεσαν να εργαστούν από τότε που οι θεατρικές σκηνές έκλεισαν, από τις 16 Μαρτίου.

Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε μαζί με το νέο πακέτο στήριξης ύψους 1,7 δισεκατομμυρίου ευρώ για τον τομέα των τεχνών, που ανακοινώθηκε την Κυριακή από τον υπουργό Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σουνάκ.

Με επικεφαλής τον Σαμ Μέντες, τον σκηνοθέτη της ταινίας «1917», -ο οποίος υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της θεατρικής κοινότητας κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού- το Ταμείο θα προσφέρει βραχυπρόθεσμη ανακούφιση σε εκατοντάδες εργαζομένους και ελεύθερους επαγγελματίες του θεάτρου σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, και ιδίως σε εκείνους από υποεκπροσωπούμενες ομάδες, οι οποίες επηρεάζονται δυσανάλογα από την κρίση. Ο Μέντες, σύμφωνα με το Variety, είπε: «Χιλιάδες επαγγελματίες ου θεάτρου στο Ηνωμένο Βασίλειο αγωνίζονται. Πολλοί από αυτούς δεν κατάφεραν να λάβουν βοήθεια από τα υπάρχοντα κυβερνητικά προγράμματα. Χρειάζονται βοήθεια τώρα».

«Έχουμε δημιουργήσει ένα Ταμείο στο οποίο μπορούν να απευθυνθούν οι πιο ευάλωτοι επαγγελματίες του θεάτρου. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για τους εργαζόμενους του θεάτρου που δεν έχουν τα βασικά, για όσους δεν μπορούν να βάλουν φαγητό στο τραπέζι ή να πληρώσουν λογαριασμούς, ή για όσους σκέφτονται να εγκαταλείψουν το επάγγελμα εντελώς» υπογράμμισε ο σκηνοθέτης. Ενώ το Netflix υποστήριξε στο παρελθόν ένα Ταμείο του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου για εργαζόμενους σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές του Ηνωμένου Βασιλείου, η πρωτοβουλία σηματοδοτεί ένα άνευ προηγουμένου βήμα στην αρένα του βρετανικού θεάτρου για τον γίγαντα του streaming. Ωστόσο, δεν είναι εντελώς έκπληξη με δεδομένο ότι πολλοί Βρετανοί κινηματογραφικοί και τηλεοπτικοί ηθοποιοί αναδύονται από τον κόσμο του θεάτρου και συνεχίζουν να εργάζονται και στους δύο τομείς για μεγάλο χρονικό διάστημα στην καριέρα τους.

Google+ Linkedin