Το Eλληνικό Φεστιβάλ Μελβούρνης και η συμβολή των Ελλήνων στη συλλογική κοινωνική διάρθρωση της Αυστραλίας.

Ξεπέρασαν τους 100.000 οι επισκέπτες την πρώτη μέρα του Ελληνικού Φεστιβάλ στη Μελβούρνη,που διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο 25 & 26 Φλεβάρη και φέτος συμπλήρωσε  30 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας  .

Το μεγάλο street party εξελίχθηκε στο κέντρο της μεγαλούπολης και συγκεκριμένα στην ιστορική για την ομογένεια Lonsdale street,όπου αρώματα γεύσεις, μουσική και πολλά άλλα συνέθεσαν ένα αμιγώς Ελληνικό σκηνικό !

Οι τουρίστες που επισκέφθηκαν αυτή την μεγάλη ελληνική γιορτή ήταν ενθουσιασμένοι, γιατί όπως έλεγαν  «δεν θα έχουμε την ευκαιρία άμεσα να ταξιδέψουμε στην Ελλάδα, όποτε έτσι παίρνουμε μια καλή γεύση της ελληνικής κουλτούρας».

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης «η δυναμική του φεστιβάλ είναι τέτοια που πλέον ο Ελληνισμός κατακλύζει συνολικά το κέντρο της Μελβούρνης, συμμετέχοντας στο πολυπληθέστερο από τα 100δες πολυπολιτισμικά φεστιβάλ που διοργανώνονται κάθε χρόνο στην πόλη».

Αναφερόμενος στη σημασία των εκδηλώσεων επεσήμανε πως έχουν μεγάλη σημασία για την Ομογένεια και τις νέες γενιές, τα παιδιά και τα εγγόνια των Ελλήνων μεταναστών που γεννήθηκαν στην Αυστραλία, ώστε να μαθαίνουν από που ήρθαν οι γονείς τους και ποιά είναι η Ιστορία τους.

Το Ελληνικό Φεστιβάλ της Μελβούρνης είναι αναγνωρισμένος πολιτιστικός θεσμός  ευρύτερα στην αυστραλιανή κοινωνία. Μάλιστα, είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ που διοργανώνεται από μεταναστευτική κοινότητα στη σύγχρονη Αυστραλία.

Η πολιτική ηγεσία της Αυστραλίας, από την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, χαιρέτισαν τις εκδηλώσεις τονίζοντας τη συμβολή των Ελλήνων στη δημιουργία της σύγχρονης Αυστραλίας και τόνισαν πως τιμούν και θα τιμούν για πάντα αυτή τη συμβολή και την δημιουργική παρουσία του Ελληνικού στοιχείου σε όλα τα επίπεδα ζωής της χώρας, από την πολιτική μέχρι τον αθλητισμό και από τις επιστήμες έως τις τέχνες και την κουλτούρα που συνέβαλαν στη συλλογική κοινωνική διάρθρωση της Αυστραλίας.

Google+ Linkedin