Το Σάββατο 4 Σεπτέμβρη η προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στην Κόρινθο

Το Σάββατο 4 Σεπτέμβρη η προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στην Κόρινθο

Το ταξίδι του φετινού Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ, που στήνεται με το μεράκι και την εθελοντική εργασία μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, κάνει τη στάση του για ακόμα μια χρονιά στην  Κόρινθο με  το σύνθημα: “Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας τον σοσιαλισμό”.

Το φετινό μας φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στον Φλοίσβο.

Απευθυνόμαστε στους νέους τις νέες, τους μαθητές και φοιτητές της περιοχής  που προβληματίζονται για τη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή τους.  Με το σύνθημά μας θέλουμε να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα αντοχής και ελπίδας για τις μάχες που έχει δώσει η νέα γενιά  για τα δικαιώματά της, μάχες στις οποίες το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι και θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή!! Θέλουμε να δώσουμε επίσης δύναμη και σιγουριά ότι ο κόσμος μπορεί και πρέπει να αλλάξει.

Η περίοδος της πανδημίας, η αστική διαχείρισή της και η νέα καπιταλιστική κρίση, έχουν κάνει πιο ξεκάθαρο από πριν το τί σημαίνει να ζεις, να τολμάς και να προχωράς. Κόντρα σ’ εκείνους που προσπαθούν να παρουσιάσουν την άθλια κατάσταση των συστημάτων υγείας σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο ως φυσικό φαινόμενο, την καπιταλιστική κρίση ως αποτέλεσμα του ιού και συνεχώς επικαλούνται την “ατομική ευθύνη”.

Γιατί πραγματική τόλμη σήμερα είναι να αμφισβητεί κανείς τις “αιώνιες αλήθειες”. Να αισθάνεται  την αδικία, να μη μένει ατάραχος απέναντι σε δραματικές εξελίξεις, να μη νιώθει αδύναμος. Τόλμη είναι να μη μένει κανείς μόνος του, αλλά να επιλέγει τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, την οργάνωση, τον αγώνα.

Το ΚΚΕ  προχωράει με πρόγραμμα, σχέδιο και στόχο που οδηγεί σε μια νέα, ανώτερη οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνικής ζωής. Όχι σε μια ατέρμονη περιπλάνηση, αλλά ακολουθώντας αυτό που η επιστημονική θεωρία, η μελετημένη πείρα και οι δυνατότητες της εποχής δείχνουν να στέκει μπροστά στο σοσιαλισμό-κομμουνισμό. Τα τεράστια επιτεύγματα της επιστήμης, της “πράσινης” και ψηφιακής τεχνολογίας, μπορούν να υπηρετήσουν τον εργαζόμενο άνθρωπο μόνο αν αντιστοιχηθούν με καινοτόμες σχέσεις παραγωγής.  Γιατί αυτό πραγματικά αντιστοιχεί στην πρόοδο!

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ  θα περιλαμβάνει:

  • Χαιρετισμό από μαθήτρια μέλος της ΚΝΕ.
  • Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα με θέμα την πανδημία από την πολιτιστική ομάδα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ της οργάνωσης Κορινθίας.
  • Ομιλία από τον Μάκη Μακρή μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ.
  • Hip hop συναυλία με τους Rhyme riot & Ribo.
  • Λαϊκό ρεμπέτικο γλέντι με τους Βασιλική Τσιφτσή τραγούδι, Αναστάσης Μπίτζιος μπουζούκι και τραγούδι, Παναγιώτης Μπαλάφας κιθάρα τραγούδι.
  • Εκθέσεις, βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής με νέες εκδόσεις.
  • Χώρο δραστηριοτήτων για τους μικρούς μας φίλους.

Στο χώρο επίσης θα υπάρχει και μαθητικό στέκι με:

  • Επίδειξη skate!
  • Συλλογή σχολικών ειδών για τους πυρόπληκτους. 
  • Escape room για το περιβάλλον

Με μεγάλη ευθύνη για τη διοργάνωσή του, θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των επισκεπτών.

Google+ Linkedin