Το Κορινθιακό Μουσικό Σχήμα “Γόρδιος Δεσμός” στο “Ρυθμός Stage”,σε ένα αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή


                        στο “Ρυθμός Stage,σε ενα αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή

Πιστό στην υπερεικοσαετή πορεία του το μουσικό σχήμα «ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ» και οι φίλοι του πραγματοποιούν ένα μουσικό αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή (1932-2005) για τα 10 χρόνια από το θάνατό του (2005-2015).

Ερμηνεύουν ο Θοδωρής Νικολάου και η Νανά Νικολάου

Οι μουσικοί μας:

Θοδωρής Δ. Νικολάου (μπουζούκι),
Δημήτρης Νικολάου (κιθάρα, μπαγλαμάς),
Στάθης Μαραγκός (κρουστά),
Χρήστος Τσαντούλης (πιάνο)
Νίκος Γιαννάκης (κιθάρα).

Λίγα λόγια για τον Σταύρο Κουγιουμτζή.
Με σπουδές πιάνου ο Στ. Κουγιουμτζής εργάζεται από το 1952 ως πιανίστας, για λόγους βιοπορισμού, σε νυχτερινά κέντρα της Θεσσαλονίκης, όπου γεννήθηκε.
Εμπνευσμένος μελωδοποιός και στιχουργός τραγουδιών όπως τα «Μη μου θυμώνεις μάτια μου», «Αν δεις στον ύπνο μου ερημιά», «Που ‘ναι τα χρόνια», «Ο ουρανός φεύγει βαρύς». Από το 1960 συνεργάζεται με τους ανερχόμενους τότε τραγουδιστές Γ. Πουλόπουλο, Γ. Νταλάρα, Χ. Αλεξίου καθώς και με στιχουργούς και ποιητές όπως οι Μ. Ελευθερίου, Σ. Τσώτου, Γ. Θεμέλης κ.ά. και μας δίνει έργα αξεπέραστης αισθητικής που βρήκαν τη θέση τους στο στόμα και την καρδιά των Ελλήνων και σημάδεψαν το ελληνικό τραγούδι.
Πέθανε σε ηλικία 73 ετών στις 12 Μαρτίου του 2005 (τι σύμπτωση.. «Θα ‘ταν δώδεκα του Μάρτη» είναι ένα από τα υπέροχα τραγούδια του σε στίχους Μιχάλη Μπουρμπούλη).


Google+ Linkedin