Το ΚΚΕ τιμά τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά και αναφέρει: “Ο κορονοϊός θα γιατρευτεί και η πανδημία θα περάσει…ο καπιταλισμός όμως είναι αθεράπευτος”

Το μήνυμά της για τη φετινή Πρωτομαγιά στέλνει η Κ.Ε του ΚΚΕ, αναφέροντας πως «η Εργατική Πρωτομαγιά του 2020 βρίσκει την εργατική τάξη στη χώρα μας και σ’ όλο τον κόσμο εν μέσω μιας πανδημίας. Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι για μια ακόμη φορά τα μεγάλα θύματα αυτής της «υγειονομικής» κρίσης, που λειτουργεί ως καταλύτης για μια νέα βαθιά καπιταλιστική οικονομική κρίση, αλλά και για την προώθηση των σχεδιασμών και απαιτήσεων του μεγάλου κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων».

«Η κατάρρευση των δημόσιων συστημάτων υγείας, ακόμη και στην κορωνίδα του καπιταλισμού, τις ΗΠΑ, παρά τον ηρωισμό των εργαζομένων σε αυτά, η εντατικοποίηση της εργασίας και η έλλειψη μέτρων στοιχειώδους προστασίας με κινδύνους για τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων, η ανεργία, η δοκιμή νέων, πιο εξελιγμένων μορφών εκμετάλλευσης, όπως η τηλεργασία, είναι μερικές μόνο από τις καθημερινές εικόνες που αποδεικνύουν τη σήψη και την ιστορική χρεοκοπία του καπιταλισμού.

Την ίδια στιγμή, το κυνήγι του κέρδους και οι ανταγωνισμοί γύρω από αυτό υπονομεύουν τις υπαρκτές δυνατότητες της επιστήμης και της έρευνας, που θα μπορούσαν να δώσουν πιο γρήγορα διέξοδο στη σημερινή πανδημία και να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες ανάγκες», επισημαίνεται.

Στο μήνυμα γίνεται αναφορά στην αποθέωση της «ατομικής ευθύνης» προκειμένου να κρυφτούν οι μεγάλες κρατικές ελλείψεις, κυρίως στα δημόσια συστήματα Υγείας, στην προσπάθεια επιβολής σιωπητηρίου στους εργαζόμενους, στην επιδίωξη υποταγής των εργαζόμενων στους στόχους του κεφαλαίου, στην επεξεργασία μέτρων άμεσης οικονομικής κρατικής παρέμβασης προκειμένου να ανακάμψουν το καπιταλιστικό κίνητρο και η κερδοφορία με όλα αυτά να τα πληρώνουν οι εργαζόμενοι, και στην επιστράτευση του παραμυθιού της «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» για να κρύψουν ότι η ΕΕ, η Ευρωζώνη, «είναι από τη φύση της συμμαχία ανταγωνιζόμενων μεταξύ τους κρατών και οικονομιών που, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης, «δείχνει τα δόντια της» τόσο ανάμεσά τους όσο και κυρίως απέναντι στους λαούς».

«Σε αυτήν τη γραμμή κινούνται τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα της χώρας μας, προετοιμάζοντας την επόμενη μέρα, που για τους εργαζόμενους θα είναι οδυνηρή αν δεν ορθώσουν πιο αποφασιστικά, μαζικά και μαχητικά το ανάστημά τους, αν δεν περάσουν σε αντεπίθεση», επισημαίνει το ΚΚΕ.

«Καμία αυταπάτη, καμία παραπλάνηση δεν επιτρέπεται για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους στην πόλη και στην ύπαιθρο» τονίζει το ΚΚΕ προσθέτοντας ότι «από τη νέα, τεραστίων διαστάσεων οικονομική κρίση δεν γίνεται να βγουν κερδισμένοι οι εργαζόμενοι» και υπογραμμίζει, θέτοντας στόχους πάλης του εργατικού-λαϊκού κινήματος,«γι’ αυτό η εργατική αντεπίθεση, η συμμαχία της εργατικής τάξης με τις άλλες λαϊκές δυνάμεις δεν μένει «στον πάγο». Μένουμε δυνατοί στις συνθήκες της πανδημίας».

«Ο μόνος δρόμος για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση είναι ο δρόμος της πάλης για την εργατική εξουσία. Ο κορωνοϊός θα γιατρευτεί και η πανδημία θα περάσει, όπως πέρασαν κι άλλες στο παρελθόν, ο καπιταλισμός όμως είναι αθεράπευτος και θα συνεχίζει να βασανίζει την ανθρωπότητα, με τη φτώχεια, την ανεργία, τους πολέμους, την καταστροφή του περιβάλλοντος, μέχρι οι λαοί να αποφασίσουν να βγουν στο προσκήνιο των εξελίξεων» τονίζει το ΚΚΕ και καταλήγει στο μήνυμά της η Κ.Ε. του κόμματος.

Google+ Linkedin