Το ΚΚΕ καταγγέλλει ως προκλητική την απόφαση του ΟΑΕΔ να μεταφέρει επιπλέον 95 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος

ΚΚΕ : Πρόκληση για τους άνεργους η νέα μεταφορά  95 εκατ. ευρώ από τα ρευστά διαθέσιμά του ΟΑΕΔ στην Τράπεζα της Ελλάδος.

«Πρόκληση για τους άνεργους, συνολικά για την εργατική λαϊκή οικογένεια αποτελεί η σημερινή απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ να τοποθετήσει επιπλέον 95 εκατ. ευρώ στην ΤτΕ, ανεβάζοντας συνολικά τα διαθέσιμα ποσά στα 215 εκατ., την ίδια στιγμή που η ανεργία έχει σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα και μόλις 1 στους 9 ανέργους επιδοτείται με το πετσοκομμένο επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ και για 1 μόλις χρόνο» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ. 

Το ΚΚΕ προσθέτει στην ανακοίνωση του ότι «παράλληλα έχουν καταργηθεί μια σειρά επιδόματα, που ενίσχυαν το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών, όπως το οικογενειακό επίδομα, ενώ εκατοντάδες σπουδαστές των σχολών ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ παραμένουν απλήρωτοι απ’ την αρχή του χρόνου». «Όταν οι λαϊκές ανάγκες είναι οξυμένες δεν υπάρχουν πλεονάζοντα χρήματα στον Οργανισμό. 

Το ζήτημα δεν είναι νομικό ούτε λογιστικό, είναι ξεκάθαρα πολιτικό. Δείχνει τις προτεραιότητες που έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να πληρωθούν οι δανειστές και όχι να ανακουφιστούν οι άνεργοι, η λαϊκή οικογένεια» αναφέρει το ΚΚΕ προσθέτοντας «να μην δοθεί ούτε ένα ευρώ, να υπάρξει πλήρη προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους» με την ανακοίνωση του κόμματος να καταλήγει «οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα σωματεία τους δεν πρέπει ν’ αποδεχθούν αυτές τις εξελίξεις. Δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά τους συμφέροντα».

Google+ Linkedin