Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας καταδικάζει με ψήφισμά του την εισβολή της Τουρκίας στην Συρία

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων ενέκρινε χθες το βράδυ κατά πλειοψηφία, το ψήφισμα που έφερε στο Σώμα η Δημοτική Αρχή, για την καταδίκη της τουρκικής εισβολής στη Συρία.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας καταδικάζει την εισβολή της Τουρκίας στην Συρία και τις πολεμικές επιχειρήσεις που έχουν ως τραγικό αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς αμάχους και δεκάδες χιλιάδες ξεριζωμένους.

Αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη, με ορατό τον κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής με την ανοχή και την κάλυψη των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για πόλεμο γεωπολιτικών συμφερόντων με στόχο την αλλαγή συνόρων στην Μέση Ανατολή.

Οι Αμερικανοί άναψαν το «πράσινο φως» για την επίθεση ενάντια στον Κουρδικό και Συριακό λαό.

Οι δήθεν κυρώσεις που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι άσφαιρες και χωρίς αποτέλεσμα όπως η πείρα έχει καταδείξει.

Αυτή η στάση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών κρατών, οι ανταγωνισμοί τους και τα παζάρια τους, τροφοδοτούν την επιθετικότητα της Τουρκίας στην προσπάθειά της  να δημιουργήσει τετελεσμένα και στο Συριακό έδαφος όπως και στην Κυπριακή ΑΟΖ και στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτή η εξέλιξη αφήνει πολιτικά εκτεθειμένους όσους έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την ανανέωση της συμφωνίας για τις Αμερικανικές βάσεις. Όσους καλλιεργούν τον επικίνδυνο εφησυχασμό περί δήθεν «προστασίας» που θα παρέχουν στην χώρα μας οι ΗΠΑ από την τουρκική επιθετικότητα.

Ο Κουρδικός λαός βιώνει με τραγικό τρόπο τις συνέπειες της «προστασίας» των ιμπεριαλιστών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Κουρδικό και στον Συριακό λαό.

Απαιτεί να μην έχει καμία εμπλοκή η χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις».

Google+ Linkedin