«Τον αγκάλιασαν και τον μαχαίρωσαν» – Αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας Φύσσα μιλά για όσα είδε εκείνο το βράδυ

«Τον αγκάλιασαν και τον μαχαίρωσαν» – Αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας Φύσσα μιλά για όσα είδε εκείνο το βράδυ

Τέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν από το βράδυ που ο νεαρός μουσικός Παύλος Φύσσας, ή αλλιώς ράπερ Killah P, γνωστός για τα τραγούδια του κατά του ναζισμού, έπεσε νεκρός στην Αμφιάλη, χτυπημένος από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Μια δολοφονία που στάθηκε αφορμή για να αποκαλυφθεί η δομή, αλλά και η βίαιη κι εγκληματική δράση της φασιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Τέσσερα χρόνια μετά, οι ένοχοι αυτής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, που έγινε σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα στην σύγχρονη Ελλάδα, παραμένουν ατιμώρητοι, με τον κατηγορούμενο Γιώργο Ρουπακιά να αποφυλακίζεται και να βρίσκεται πλέον σε κατ΄ οίκον περιορισμό. Η δίκη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις μαρτυρίες που έχουν ακουστεί στη δικαστική αίθουσα να είναι ανατριχιαστικές.

Η Δήμητρα Ζώρζου, αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα μίλησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9.84 για το βράδυ που δέχτηκε την επίθεση ο Παύλος Φύσσας και το μαχαίρωμα από τον Γιώργο Ρουπακιά, αλλά και για το κλίμα στη δίκη της ΧΑ κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της.

Διαβάστε (ΕΔΩ) αποσπάσματα της συνέντευξης από τον ΑΘΗΝΑ 9.84

Google+ Linkedin