Την Κυριακή 6 Δεκέμβρη ανοίγει τις πύλες του,στην Κόρινθο,ο νέος συναυλιακός χώρος “Μαρία Δημητριάδη”
Την προσεχή Κυριακή 6 Δεκέμβρη στις 7μ.μ. ανοίγει τις πύλες του στην Κόρινθο ο νέος συναυλιακός χώρος, που φέρει το όνομα της μεγάλης μας τραγουδίστριας Μαρίας Δημητριάδη.
Ο νέος συναυλιακός χώρος “Μαρία Δημητριάδη” φέρει το όνομα της πιο καθάριας πολιτικής φωνής των δεκαετιών ’70 – ’80 ,της λυρικής τραγουδίστριας που τραγούδησε στη διαπασών ενάντια σε όλους αυτούς που “..σαν χέλια γλοιώδικα έχουν πουληθεί..”.. ,της αυθεντικής ερμηνεύτριας των τραγουδιών της καρδιάς μας και των ονείρων μας…
Ο συναυλιακός χώρος “Μαρία Δημητριάδη” είναι το νέο φιλόδοξο και πολλά υποσχόμενο εγχείρημα του Κιατιώτη στιχουργού Βασίλη Κανιάρη,που έρχεται σε μια εποχή που η Κορινθία έχει ανάγκη από μουσικές σκηνές και χώρους που να είναι ανοιχτοί να φιλοξενούν ποιοτικές μουσικές και νέους δημιουργούς. Καινούρια πράγματα….
Ευχόμαστε στο φίλο τον Βασίλη καλό ξεκίνημα…και ελπίζουμε η Τέχνη, να συνεχίσει να αντιστέκεται και να ανοίγει δρόμους στις ζωές και στα μυαλά των ανθρώπων…
Η Μαρία Δημητριάδη υπήρξε συνεπής σ΄ έναν ασυμβίβαστο και ανυπότακτο τρόπο ζωής,γιαυτό ίσως και επέλεξε έναν αντίστοιχο τόπο θανάτου – τον άνεμο…
Άφησε εποχή με τα τραγούδια του Θεοδωράκη, του Μικρούτσικου,του Μαρκόπουλου,με την pop μπαλάντα “Ένα Πρωινό” του Σταύρου Ξαρχάκου,αλλά και με την εξαιρετική ερμηνεία της στον κύκλο τραγουδιών “Για την Ελένη” του Μ. Χατζιδάκι.
Το δισκογραφικό της ταξίδι ξεκίνησε το 1969 με το “Ένα Πρωινό (Άνναμπελ)”, ένα ερωτικό τραγούδι που ακουγόταν στην ταινία «Κορίτσια στον ήλιο» που εκείνη την χρονιά ήταν η επίσημη ελληνική υποβολή για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.Την ίδια χρονιά συμμετέχει στο άλμπουμ του Γιάννη Μαρκόπουλου «Ήλιος ο πρώτος» σε στίχους του Οδυσσέα Ελύτη.
Κατά τη διάρκεια της χούντας,το 1969,έκανε την πρώτη της εμφάνιση σε αντιδικτατορική συναυλία τραγουδώντας μαζί με την Μαρία Φαραντούρη στο λονδρέζικο Scala Theater τα πιο γνωστά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και το 1972 ηχογράφησε σε δίσκο 45 στροφών τα πρώτα δύο τραγούδια του Θάνου Μικροούτσικου σε ποίηση Κώστα Καρυωτάκη.
Την περίοδο της μεταπολίτευσης άφησε ανεξίτηλα χαραγμένο το ερμηνευτικό της στίγμα,στο πολιτικό τραγούδι,ερμηνεύοντας στίχους Ναζίμ Χίκμετ, μελοποιημένους από το Θάνο Μικρούτσικο.
Στη δεκαετία του 80 επέστρεψε στη δισκογραφία ερμηνεύοντας έργα διαφορετικού ύφους, όπως Μάνο Χατζιδάκι κα.