Τζο Μπάιντεν: Αγκαλιά με το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές

Τζο Μπάιντεν: Αγκαλιά με το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές

Ξεπέρασε, την Παρασκευή (05/06), το όριο των εκλεκτόρων που απαιτούνταν για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις επικείμενες προεδρικές εκλογές και έτσι ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ο αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τζο Μπάιντεν αναδείχθηκε και επίσημα, την Παρασκευή (05/06), ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 3 Νοεμβρίου και θα αντιμετωπίσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Άλλωστε, ήταν ο μόνος που είχε μείνει στην εσωκομματική κούρσα για το χρίσμα.

Συγκεκριμένα, ο τέως Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ πήρε το χρίσμα των Δημοκρατικών αφού κατάφερε να συγκεντρώσει τουλάχιστον 1.993 εκλέκτορες έναντι 1.991 που απαιτούνταν κατά την εσωκομματική διαδικασία, σύμφωνα με μέτρηση του Associated Press (AP).

Στη συνέχεια, ο Μπάιντεν εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία -μεταξύ άλλων- τονίζει πως οι Δημοκρατικοί οδεύουν προς τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου ως «ενωμένο κόμμα».

Ειδικότερα, ο πολιτικός υποστηρίζει το εξής:

«Ήταν τιμή μου να αγωνιστούμε μαζί με ένα από τα πιο ταλαντούχα σύνολα υποψηφίων που είχε ποτέ το Δημοκρατικό Κόμμα και είμαι περήφανος που λέω ότι πάμε στις προεδρικές εκλογές ως ένα ενωμένο κόμμα. Θα περνάω κάθε μέρα, από τώρα έως τις 3 Νοεμβρίου, αγωνιζόμενος για να κερδίσω τις ψήφους Αμερικανών σε όλη αυτή τη μεγάλη χώρα, ώστε, μαζί, να κερδίσουμε τη μάχη για την ψυχή αυτού του έθνους και να διασφαλίσουμε ότι καθώς ξαναχτίζουμε οικονομία, όλοι έρχονται μαζί».

Όπως επισημαίνει, στόχος του δεν είναι «να επικρατήσει του Τραμπ», αλλά «να μεταμορφώσει τη χώρα».

Google+ Linkedin