Τελικά, ο Σπύρος αποδεικνύεται τεράστια “ρουφήχτρα”…των ΕΣΠΑ !!

Μάλλον βιαστήκαμε να αξιολογήσουμε (ΕΔΩ) το  αληθές των δηλώσεων του δημάρχου Σικυωνίων,ο όποιος με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο ανακοίνωσε,μέσω facebook,ότι οσονούπω……αναμένεται η ένταξη νέων μεγάλων έργων στο Δήμο Σικυωνίων !!

Ήδη ο κ. Λεονάρδος ,ως ο απόλυτος επιτελάρχης που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα να μεθοδεύει τις βασικές πολιτικές επιλογές του δημάρχου ,εισήγαγε στο Δημοτικό Συμβούλιο της προσεχούς Τρίτης ,21 Μάρτη,το πρώτο από τα νέα μεγάλα έργα ,που…όχι μόνο αναμένεται να αλλάξει την εικόνα του Κιάτου,αλλά… θα ανεβάσει και τον Σπύρο ακόμη ψηλότερα…στο βάθρο των νικητών για τη χρηματοδότηση έργων από το ΕΣΠΑ !

Τελικά, ο Σπύρος αποδεικνύεται τεράστια “ρουφήχτρα”…των  ΕΣΠΑ !!

Αν ρίξετε μια ματιά στα θέματα της ημερήσιας διάταξης (δείτε ΕΔΩ) αμέσως θα καταλάβετε ότι αναφερόμαστε στο δεύτερο θέμα που έχει τίτλο «Πρόταση για τον καθορισμό χώρων για την οργανωμένη εγκατάσταση πλανόδιων νομάδων, σύμφωνα με τις διατάξεις της Κ.Υ.Α. Α5/696/83 (ΦΕΚ Β’ 243) όπως τροποποιήθηκε με την Κ.Υ.Α. ΓΠ/23641/2003 (ΦΕΚ Β’ 973) & ορισμός εκπροσώπου.»

Ο κ. Λεονάρδος αφού ασχολήθηκε με τους αδέσποτους σκύλους και καλά έκανε…τώρα  καταβάλει προσπάθειες εξασφάλισης “αξιοπρεπούς” στέγασης και των Ρομά ,στην περιοχή του Κιάτου…

Βεβαίως αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι αυτές οι προσπάθειες αξιοπρεπούς στέγασης των Ρομά,είθισται να συνοδεύονται και από τις γνωστές πρακτικές όπως : αστυνομικές «επιχειρήσεις καθαριότητας»,ρητορική μίσους ,αλλά και «ωφέλιμους»  εκβιασμούς βίαιων εξώσεων – οι οποίοι  δύνανται μεν να ανασταλούν…αρκεί οι εκβιαζόμενοι να ψηφίζουν Σταματόπουλο !

Μπράβο Τάσο…έτσι και το Κιάτο νοικοκυρεύεται…και εσύ συνεχίζεις την πελατειακή σου σχέση με φόντο τις επερχόμενες εκλογές !!

Εκτός αν οι φίλοι του οι τσιγγάνοι την σακουλευτούν…τότε δεν αποκλείεται να του πουν τραγουδιστά : ναις μπαλαμό ναις μπαλαμό/και το λουμνό τ` αφεντικό/νάγια δόμλες αντζέι μπαλαμό… 

Όπως και να ‘χει όμως,ο Τάσος θα βάλει το θέμα σε ψηφοφορία,έχοντας την σιγουριά ότι η “παιδική χαρά” είναι πλήρως εκπαιδευμένη και όπως πάντα θα σηκώσει τα χεράκια πάνω…έτσι κι αλλιώς και η μείζονα μειοψηφία από καιρό έχει πάψει να λειτουργεί αντιπολιτευτικά,οπότε δεν κινδυνεύει να του πει κανένας ότι και τους Ρομά τους αντιμετωπίζει σαν αδέσποτα σκυλιά…

Εξάλλου αυτά δεν λέγονται,μεταξύ αγαπητών συναδέλφων,που ενδεχομένως προσβλέπουν σε κοινή  κάθοδο στις επερχόμενες εκλογές !

Βεβαίως υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που  εκ πεποιθήσεως (πολιτικής) μάλλον δεν ανέχονται την πλειοψηφούσα αντίληψη της δημοτικής αρχής,που σίγουρα διαπνέεται από τη ρατσιστική προκατάληψη ότι οι Ρομά είναι ένας ουσιαστικά καθυστερημένος περιπλανώμενος λαός με εγκληματικές τάσεις, από τον οποίο χρειάζεται να προστατευθούμε εμείς οι υπόλοιποι «κανονικοί άνθρωποι»…

Αυτοί,ενδέχεται να υπενθυμίσουν στον κ. Λεονάρδο ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση που επικαλείται ,όπως τροποποιήθηκε και με την Υγειονομική Διάταξη η Γ.Π./23641/2003 , αποτελεί την πιο χαρακτηριστική έκφραση θεσμικού ρατσισμού,καθότι στην πραγματικότητα επικυρώνει τη γκετοποίηση των Ρομά και το διαχωρισμό τους από τον υπόλοιπο πληθυσμό, δηλώνοντας ότι: «απαγορεύεται η ανεξέλεγκτη εγκατάσταση πλανόδιων νομάδων (αθίγγανοι, κλπ.) χωρίς σχετική άδεια σε οποιαδήποτε περιοχή».  

Θα μπορούσαν επίσης να του πουν ότι η διάκριση σε βάρος των Ρομά σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής είναι και συστημική και συστηματική, με κύριο υπεύθυνο για τη διατήρησή της την κεντρική διοίκηση,αλλά και με ουσιαστικό συνυπεύθυνο την εκάστοτε δημοτική αρχή που γνωμοδοτώντας…νομιμοποιεί τέτοιες πρακτικές.

Αν όμως καταφέρουν να πείσουν τον κ. Λεονάρδο…πως θα έρθουν τα μεγάλα έργα στο Κιάτο ; 

Και το κυριότερο…ο Σπύρος πως θα ανέβει στο βάθρο των νικητών  για τη χρηματοδότηση έργων από το ΕΣΠΑ ;

Google+ Linkedin