Τα «παράδοξα» του απελθόντος δημάρχου Ηλία Ανδρικόπουλου στο χθεσινοβραδινό Δ.Σ. του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Εντός …εκτός… και επί τα αυτά…ήταν στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ο απελθών δήμαρχος Ηλίας Ανδρικόπουλος !

Ίσως ο κ. Ανδρικόπουλος δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει  ότι οι εκλογές τέλειωσαν και ενδεχομένως ,από πολιτικό εγωϊσμό, επιζητεί ένα “τρίτο ημίχρονο” για να πάρει τη ρεβάνς !

Από ποιους όμως θέλει να πάρει ρεβάνς; Από την νέα δημοτική αρχή ή από τους πολίτες που στις τελευταίες εκλογές του γύρισαν την πλάτη  ;

Λογικό είναι ο κάθε χαμένος των εκλογών να έχει μια πίκρα άσβηστη…αυτό  όμως ,σε καμία περίπτωση ,δεν δικαιολογεί την μηδενιστική προσέγγιση του απελθόντα δημάρχου στην χρησιμότητα  των θεματικών επιτροπών του Δήμου και ειδικά στη συγκρότηση της “Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης” ,που οι αποφάσεις της αναρτώνται υποχρεωτικά στην ιστοσελίδα του Δήμου και εισάγονται υποχρεωτικά προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Είναι προφανές ότι το πρόσχημα παραλληλίας “επί θητείας μου δεν λειτούργησε η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης…άρα πως θα λειτουργήσει τώρα…” μόνο ως «όπλο» ενός  οπισθοδρομικού λαϊκισμού μπορεί να εκληφθεί – και όχι ως πολιτικό επιχείρημα ενός έμπειρου αυτοδιοικητικού,όπως είναι ο κ. Ανδρικόπουλος.

“Ηλία,σου δίνουν το κουλούρι και εσύ βλέπεις την τρύπα…” απάντησε με σκωπτικό τρόπο ο νέος δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος στις αιτιάσεις του Ηλία ,αλλά ο απελθών…το χαβά του !

Το “κρεσέντο” Ανδρικόπουλου ολοκληρώθηκε με την καταψήφιση της τροποποίησης του προϋπολογισμού,που αφορούσε την άμεση εκτέλεση δυο μικρών έργων συντήρησης των αγροτικών δρόμων,εν όψει του λιομαζώματος !

Προφανώς, ο απελθών δήμαρχος γνώριζε ότι η συντήρηση των αγροτικών δρόμων με χαρακτήρα κατεπείγοντος απαιτούσε τροποποίηση του προϋπολογισμού – γιατί διαφορετικά ο μέσος χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ δημοπράτησης και υπογραφής σύμβασης έργου είναι, περίπου, ένα έτος και αυτό για έργα στα οποία δεν προκύπτουν σοβαρές εμπλοκές. 

Όμως ο Ηλίας προτίμησε να τιμωρήσει τους αγρότες της περιοχής του γιατί ξαφνικά θυμήθηκε την προεκλογική κριτική Τσιώτου για  το «πάρτυ απευθείας αναθέσεων» της προηγούμενης δημοτικής αρχής !

Γιαυτό  επιστράτευσε και το γνωστό του υψιπετές ύφος και ούτε λίγο ούτε πολύ απαίτησε από το νέο δήμαρχο …δήλωση μετανοίας !

Βεβαίως ,ο κ. Τσιώτος του έδωσε την πλέον πληρωμένη απάντηση : “κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο όταν οι δικές μου απευθείας αναθέσεις θα πλησιάσουν το ποσό των 800.000 ευρώ ” !

Google+ Linkedin