Τα «ζαβαρακατρανέμια» του Κυριάκου…«Σκοιλ Ελικικού» και «Μέτζη του νεόκτη» !

Σφοδρές αντιδράσεις αλλά και δεκάδες σχόλια έχουν προκληθεί στα social media από τα «μαργαριτάρια» που παρουσιάζονται στα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία πρέπει να παρακολουθήσουν οι επιστήμονες για να λάβουν το επίδομα των 600 ευρώ. Συγκεκριμένα, κάποια ΚΕΚ αντί να χρησιμοποιήσουν μεταφραστές έκαναν προφανώς google translate, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν φαινόμενα που προκάλεσαν ποικίλα σχόλια, με δεδομένο ότι το πρόγραμμα αυτό ανακοινώθηκε και ανατέθηκε από την κυβέρνηση.

Είναι σαφές από το αποτελέσματα σε πολλές περιπτώσεις πως πάνω στη βιασύνη για να ξεκινήσουν τα προγράμματα, πολλοί ήταν αυτοί που δεν έκαναν τα στοιχειώδη, με αποτέλεσμα η «κατάρτιση» να μοιάζει περισσότερο με… παιχνίδι άγνωστων λέξεων και φράσεων για τους επιστήμονες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα !

Φράσεις όπως «Σκοιλ Ελικικού Προσθέσεις & Ελέγχου Λοιμώχθηκαν», «εκπέδευση», «Μέτζη του νεόκτη» και άλλες εμφανίστηκαν στην εκπαίδευση και μάλιστα το «Σκοιλ Ελικικού Προσθέσεις & Ελέγχου Λοιμώχθηκαν» και «Μέτζη του νεόκτη» είναι τα δύο πρώτα trends στο twitter.

Αυτά ήταν που ανέφερε και ο Αλέξης Τσίπρας στο facebook , σημειώνοντας πως “ο Πρωθυπουργός είναι υπόλογος για όσα γίνονται σε μια περίοδο που υποφέρουν άνθρωποι. Πρέπει να δώσει απαντήσεις και να αφήσει τα «ζαβαρακατρανέμια»…”

Η ΝΔ μας έχει συνηθίσει σε δεκάδες σκάνδαλα ιδιαίτερα τις εποχές που για τους πολίτες προβλέπει λιτότητα και ανέχεια….

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020

Google+ Linkedin