Τατούλης περί άγνοιας και αδιαφορίας Βορίδη για τους αγρότες της Πελοποννήσου

Τατούλης περί άγνοιας και αδιαφορίας Βορίδη  για τους αγρότες της Πελοποννήσου

Άγνοια και αδιαφορία καταλογίζει ο πρώην περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη ,αναφορικά με τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Πελοποννήσου λόγω των μεγάλων καταστροφών που υπέστη η παραγωγή τους ,αλλα και της αγωνίας τους για την αποζημίωση που πρέπει να λάβουν και δεν προβλέπεται από τον ΕΛΓΑ.

“Καλούμε τον κ.Υπουργό αντί να περιοδεύει χαμογελώντας και να υπόσχεται «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», να ασχοληθεί σοβαρά με τον πρωτογενή τομέα και να δώσει λύσεις στα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες”,διεμήνυσε ο κ.  Τατούλης  στηλιτεύοντας παράλληλα και την «επιλεκτική» αλαλία των Βουλευτών Αρκαδίας που συνόδευαν τον Υπουργό στη Βυτίνα . Κλείνοντας ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε απαξιωτικά και για το υποτελές της παρουσίας Νίκα  στην τελετή θεμελίωσης του τουριστικού καταλύματος Kilada Hills , στο πλευρό του Άδωνι Γεωργιάδη.

Η δήλωση του πρώην περιφερειάρχη Πελοποννήσου , Πέτρου Τατούλη

Στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στη Βυτίνα βρέθηκε την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020 ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Μάκης Βορίδης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση ο κ.Βορίδης ήρθε κατόπιν πρόσκλησης του κ.Νίκα, με στόχο την ανάδειξη και την αξιοποίηση του «κτήματος Τριανταφυλλίδη».

Ο κ.Υπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του «κτήματος» και στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο Πανταζοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Βυτίνας.

Την χρονική στιγμή που οι αγρότες μας αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα λόγω των μεγάλων καταστροφών που υπέστη η παραγωγή τους και που αγωνιούν για την αποζημίωση που πρέπει να λάβουν και δεν προβλέπεται από τον ΕΛΓΑ, ο κ.Υπουργός θεώρησε σκόπιμο να μην πει ούτε μια κουβέντα για το ζήτημα αυτό και σε ερώτηση δημοσιογράφων αρκέστηκε να εκφράσει απλώς την κατανόηση του απέναντι στους αγρότες μας.

Την χρονική στιγμή που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία οι αγρότες επιδοτούνται για να συνεχίσουν να καλλιεργούν τα προϊόντα τους, στην Ελλάδα ο κ.Βορίδης σφυρίζει αδιάφορα. Η παρουσία του στην Βυτίνα αποκαλύπτει την άγνοια του αλλά και την αδιαφορία του για τους αγρότες της Πελοποννήσου.

Καλούμε τον κ.Υπουργό αντί να περιοδεύει χαμογελώντας και να υπόσχεται «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», να ασχοληθεί σοβαρά με τον πρωτογενή τομέα και να δώσει λύσεις στα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες.

ΥΓ1. Φυσικά ο κ.Νίκας δεν επέλεξε να συναντήσει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά προτίμησε να παρευρεθεί στην Ερμιονίδα με τον κ.Άδωνι Γεωργιάδη στην τελετή θεμελίωσης του πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος «KILADA HILLS» του ομίλου «Dolphin Capital».

ΥΓ2. Οι κύριοι Βουλευτές Αρκαδίας που συνόδευαν τον κ. Υπουργό θυμήθηκαν άραγε…. να θέσουν το θέμα των αποζημιώσεων των αγροτών;;

Google+ Linkedin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

*
*
*