Τατούλης: Με «γραφικότητες» και «γλάστρες» ο Νίκας έστησε λαϊκίστικο πανηγύρι μπροστά στις κάμερες

Τατούλης: Με «γραφικότητες» και «γλάστρες» ο Νίκας  έστησε λαϊκίστικο πανηγύρι μπροστά στις κάμερες

«Σκληρό ροκ» της αντιπολιτευτικής του πρακτικής προαναγγέλλει ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» Πέτρος Τατούλης , που για μια ακόμα φορά διαμηνύει στον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα να σταματήσει τον λαϊκίστικο κατήφορο με τα «πανηγύρια» μπροστά στις κάμερες, αγνοώντας εντελώς και τα μέτρα προστασίας για τη διασπορά της πανδημίας.

Η πολιτική δήλωση που αναδεικνύει η ακροτελεύτια φράση από το δελτίο τύπου που εξέδωσε η παράταξη του κ. Τατούλη: «Δεν θα επιτρέψουμε να επικρατήσει η προπαγάνδα του, η οποία βασίζεται στα μεγάλα του ΨΕΜΑΤΑ» βγάζει ειδήσεις και για τον υποτελή ρόλο κάποιων δημάρχων , που με μικροπολιτικούς υπολογισμούς «πρόθυμων ηλιθίων» αποδέχθηκαν να το παίξουν «γλάστρες» στο λαϊκιστικό πανηγύρι του κ. Νίκα μπροστά στις κάμερες.

Παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η περιφερειακή παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» και ο επικεφαλής της  Πέτρος Τατούλης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει την πολιτική προπαγάνδας και λαϊκισμού, ο «γραφικός» πλέον στο είδος του Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Παναγιώτης Νίκας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, με βαρύγδουπους τίτλους ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας ανάρτηση με τίτλο: «Έργα 14.500.000 ευρώ με απόφαση του Περιφερειάρχη»!

Ο κ.Νίκας έστησε ένα «πανηγύρι» μπροστά στις κάμερες, αγνοώντας εντελώς για μία ακόμα φορά τα μέτρα προστασίας για τη διασπορά της πανδημίας, για να υπογράψει εντάξεις έργων, οι μελέτες των οποίων ανήκουν στους Δήμους και για τα οποία ο ίδιος δεν έχει καμία απολύτως συμμετοχή, ούτε στο σχεδιασμό τους, ούτε στην ωρίμανση των μελετών τους, δηλαδή για μία ακόμη φορά είπε ΨΕΜΑΤΑ.

Προς αποκατάσταση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή εκτός από τα έργα Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης (ΒΑΑ), ύψους 20 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ που αφορούσαν το Δήμο Καλαμάτας και το δίπολο Άργος-Ναύπλιο, είχε μεριμνήσει για την εξασφάλιση των πόρων και την εξειδίκευση των έργων και σε άλλες αστικές περιοχές που δεν τηρούσαν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στο πρόγραμμα «ΒΑΑ».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το έργο της «Ανάπλασης του Κέντρου της Σπάρτης», όπου ο Πέτρος Τατούλης ως Περιφερειάρχης και ο Ευάγγελος Βαλιώτης ως Δήμαρχος συνεργάστηκαν προκειμένου να παραδοθεί στους πολίτες της Πρωτεύουσας της Λακωνίας, της ιστορικής Σπάρτης, ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο, ύψους 2.600.000 ευρώ περίπου, που αποτελεί συνέχεια του μεγάλου αναπτυξιακού και περιβαντολλογικού έργου «Πάρκου Γουδέ», ένα έργο που αποτελεί σήμερα κόσμημα για την Σπάρτη.

Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τα έργα της Τρίπολης, της Κορίνθου, του Κιάτου, του Ξυλοκάστρου και του Λουτρακίου, Δήμων που δεν είχαν ενταχθεί σε προγράμματα «ΟΧΕ» ή «ΒΑΑ».

Τα έργα λοιπόν αυτά, όπου η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές είχε εξειδικεύσει έτσι ώστε να υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη των Αστικών Αναπλάσεων σε όλη την Πελοπόννησο, ο κ.Νίκας στη «μουσειακή» αίθουσα που δημιούργησε για προσωπική του χρήση στο κεντρικό κτήριο της έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προσπάθησε να τα συνδέσει με την νυν Περιφερειακή Αρχή χωρίς ίχνος ευθιξίας και σεβασμού απέναντι σε Δημάρχους και στελέχη της Αυτοδιοίκησης, συνεχίζοντας τη γνωστή σε όλους μας πολιτική του λαϊκισμού και του ψέματος. 

Καλούμε τον κ.Νίκα να σταματήσει τις φωτογραφήσεις και τις άνευ ουσίας συνεντεύξεις-ανακοινώσεις και να επιταχύνει την προσπάθεια για την ολοκλήρωση των ώριμων έργων που του παραδώσαμε. 

Τα έργα αυτά ανήκουν στους Πελοποννήσιους πολίτες και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να επικρατήσει η προπαγάνδα του, η οποία βασίζεται στα μεγάλα του ΨΕΜΑΤΑ.

Google+ Linkedin