Τατούλης: Η «Peloponnisos Expo» μπορεί να ξεπεράσει τα όρια της Πελοποννήσου και της Ελλάδας

Τατούλης: Η «Peloponnisos Expo» μπορεί να ξεπεράσει τα όρια της Πελοποννήσου και της Ελλάδας

Ο πρ. Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» Πέτρος Τατούλης, συνοδευόμενος από τους Περιφερειακούς Συμβούλους Αντώνη Λυμπέρη και Ντίνα Νικολάκου, επισκέφθηκε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 την έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO 2022», που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του κτηρίου «Φραγκίστα» στην Αργολίδα.

 Ο κ.Τατούλης επισκέφθηκε τα περίπτερα των συμμετεχόντων επιχειρήσεων ανταλλάσοντας απόψεις με τους εκπροσώπους τους και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και μέλη του επιμελητηρίου Αργολίδας και των εμπορικών συλλόγων της Πελοποννήσου.

Στη συνέχεια παρακολούθησε στο χώρο της μαγειρικής και της ανάδειξης των τοπικών προϊόντων, τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από τους καθηγητές και τους σπουδαστές της σχολής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης της ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) Αργολίδας, με διακεκριμένους σεφ και με τη συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων από το Κιβέρι, το Μαλαντρένι και το Δρέπανο.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ.Τατούλης δήλωσε: « Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» ξεκίνησε από τη συνεργασία μου ως Περιφερειάρχης με το σύνολο των 7 επιμελητηρίων της Πελοποννήσου προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα σημαντικό θεσμό  ένωσης των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας. 

Η πρώτη έκθεση διοργανώθηκε το Νοέμβριο του 2016 στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη με μεγάλη επιτυχία. Το 2017 η έκθεση διοργανώθηκε και πάλι στην Αργολίδα με περισσότερους από 250 εκθέτες, όπου η γαστρονομία, η δημόσια εστίαση, ο τουρισμός, τα αγροτικά προϊόντα, ο κατασκευαστικός και ο επισκευαστικός κλάδος καθώς και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ήταν μερικές από τις θεματικές ενότητες που παρουσιάστηκαν. 

Ως Περιφερειακή Αρχή δεν ενισχύσαμε μόνο οικονομικά την έκθεση αλλά διαθέσαμε και τους απαραίτητους πόρους προκειμένου να διαμορφωθούν οι εγκαταστάσεις του συγκεκριμένου κτηρίου «Φραγκίστα» έτσι ώστε να είναι κατάλληλες για εκθεσιακά γεγονότα. Στη συνέχεια το 2018 η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» ταξίδεψε στην Κορινθία όπου η επιτυχία της ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας και το 2019  μετά από σκληρή δουλειά καταφέραμε  στο πλαίσιο της έκθεσης να διοργανωθούν 220 περίπου B2B (Business to Business) επιχειρηματικές συναντήσεις εκπροσώπων ξένων επιχειρήσεων, από τη Ρωσία, την Γερμανία, την Ολλανδία , την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, με επιχειρηματίες από την Πελοπόννησο, στην Τρίπολη.

Εκφράζω την ικανοποίηση μου για την πραγματοποίηση της φετινής  διοργάνωσης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO 2022» και θέλω να συγχαρώ τα επιμελητήρια της Πελοποννήσου και κυρίως τους συμμετέχοντες εκθέτες, για την επαναφορά αυτού του σημαντικού γεγονότος, μετά από τρία χρόνια διακοπής λόγω της πανδημίας Covid-19, μέσα σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» να εξελιχθεί ως ένα σημαντικό εμπορικό και επενδυτικό γεγονός που θα ξεπερνά τα όρια της Πελοποννήσου και της Ελλάδας.

Από τη συνάντηση μου με τους εκπροσώπους εμπορικών συλλόγων αλλά και κάθε έναν επιχειρηματία ξεχωριστά,  δυστυχώς επιβεβαιώθηκε πλήρως η άποψη που εκφράζω δημόσια εδώ και πολύ καιρό για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις μας. Η καθυστέρηση των χρημάτων που δικαιούνται από τα διάφορα προγράμματα ενίσχυσης τους, το πρόβλημα της ρευστότητας και κυρίως η υψηλή φορολογία  και οι υπερβολικές και απαράδεκτες απαιτήσεις των τραπεζών για την κάλυψη των δανείων τους, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας.

Η Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα, της οποίας η θητεία ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες, έχει επιδείξει μέχρι σήμερα απόλυτη αδιαφορία και έλλειψη διεκδίκησης για την αντιμετώπιση αυτών των σοβαρών προβλημάτων. 

Δεν υπάρχει σχεδιασμός, δεν υπάρχουν λύσεις, δεν υπάρχουν προτάσεις. Η αναμενόμενη ανατροπή της νυν Διοίκησης της Πελοποννήσου θα βγάλει την Περιφέρεια μας από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται σήμερα και όλοι μαζί  θα αγωνιστούμε για  τη δημιουργία νέων ευκαιριών για την ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας.  

Η «Νέα Πελοπόννησος» δημιουργεί ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης, συνεργασίας και διεκδίκησης μαζί με τις παραγωγικές  τάξεις, επαναφέροντας την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο». 

Google+ Linkedin