Τί δεν θα δώσεις στο σκύλο σου αυτό το Πάσχα;

Το Πάσχα πλησιάζει και σχεδόν όλοι θα κάνουμε διατροφικές ατασθαλίες και ενδεχομένως κάποιοι από μας να «παρασύρουμε» και τα σκυλάκια μας.

Όμως προσοχή! Η διαδικασία πέψης  καθώς και ο μεταβολισμός μας ,διαφέρει από του σκύλου μας, γι’αυτό και το σημερινό άρθρο του  Best Friends Pet Market έχει γραφτεί με σκοπό να υπογραμισει τί να αποφύγεις να δώσεις στο αγαπημένο σου τετράποδο αυτό το Πάσχα ακόμη και αν μπεις στον…πειρασμό.

Τί να μη δώσεις λοιπόν:

Πολύ λιπαρά φαγητά.

Πέτσες από αρνί, φαγητά με πολύ λίπος και ιδιαίτερα φαγητά μαγειρεμένα σε λίπος ή τηγανητά, δυστυχώς θα πρέπει να βγουν από το μενού του σκύλου μας, διαφορετικά ενδέχεται να του προκαλέσουμε τρομερή δυσπεψία αλλά και στομαχική διαταραχή.

Πολλά αυγά.

Τα αυγά είναι μία πλούσια πηγή πρωτεΐνης και θρεπτικών συστατικών για το σκύλο μας όπως βιτ.Β12 , βιτ.Α και  σελήνιο. Μάλιστα το καλύτερο είναι να δίνουμε το αυγό πολύ καλά βρασμένο με το τσόφλι (όχι όταν είναι βαμμένο)  όπως είναι, προκειμένου ο σκύλος μας να πάρει και το έξτρα ασβέστιο από το φλοιό του αυγού.

ΟΜΩΣ, καλό θα είναι να μη χάνουμε το μέτρο, ένα έως τέσσερα αυγά τη βδομάδα –αναλόγως του μεγέθους του σκύλου σου- είναι αρκετό. Αν έχεις λοιπόν πολλά αυγά λόγω Πάσχα μην μπεις στον πειρασμό να δίνεις κάθε μέρα ή μεγάλες ποσότητες .

Κόκαλα από το αρνί.

Τα κόκαλα από το αρνί έχουν δυστυχώς την ιδιότητα να θρυμματίζονται και να δημιουργούν αιχμηρά σημεία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο σκύλος σου να διατρέχει σοβαρό κίνδυνο τραυματισμού της τραχείας όσο και του στομάχου του.

Γλυκά.

Τροφή που αποφεύγουμε να δώσουμε στο σκύλο μας κάθε εποχή , επομένως και τώρα το Πάσχα που τα γλυκά αφθονούν στο τραπέζι μας τη βγάζουμε από την «εξίσωση». Η ζάχαρη καθώς και η σοκολάτα είναι καταστροφική για τον οργανισμό του σκύλου μας.

Τip: Όσο και αν εσύ προσέχεις , πάντα κάποιος θα βρεθεί να δώσει στο σκύλο σου κάτι που δεν πρέπει. Γι’αυτό το καλύτερο είναι να τους ενημερώσεις σχετικά με την επικινδυνότητα των τροφών αυτών ώστε να μη χρειαστείς να κάνεις συνεχώς παρατηρήσεις και να χαλάσεις το εορταστικό κλίμα.

Καλό Πάσχα!

Google+ Linkedin