Συσκέψεις επί…συσκέψεων για τον αναδασμό στην Αρχαία Φενεό

Συσκέψεις επί…συσκέψεων για τον αναδασμό στην Αρχαία Φενεό

Συνάντηση για τις κατευθύνσεις σχετικά με τον αναδασμό στην Αρχαία Φενεό πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 2 Ιουνίου, στην Π.Ε. Κορινθίας υπό τον αντιπεριφερειάρχη Τάσο Γκιολή και τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Χάρη Βυτινιώτη. Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Κορινθίας και ειδικότερα οι Παύλος Κυριαζής προϊστάμενος στο Τμήμα Τοπογραφίας, Εποικισμού και Αναδασμού της Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, καθώς και ο Νίκος Λούτας διευθυντής Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας.

Κατά την σύσκεψη συζητήθηκε ο ορισμός επιτροπής αναδασμού και επιτροπής εμπειρογνωμόνων, οι οποίες θα συνδράμουν στο έργο του αναδασμού.
Να σημειώσουμε ότι ο αναδασμός, συνολικής έκτασης 7.000 στρεμμάτων, ο οποίος προγραμματίζεται στα χωριά Αρχαία Φενεός, Πανόραμα και Μάτι είναι ένα σημαντικό έργο που έχει σκοπό τον εξορθολογισμό και την τόνωση της γεωργικής παραγωγής.
Υπενθυμίζουμε επισης ότι την Παρασκευή 29 Μαΐου ,στο Διοικητήριο της Π.Ε., στην Κόρινθο, έγινε η πρώτη από τις συσκέψεις που αφορούν το θέμα του αναδασμού στην περιοχή της Αρχαίας Φενεού, του Πανοράματος και του Ματίου και σε αυτή συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας , οι μελετητές του έργου, στελέχη από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες καθώς και ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος.
Google+ Linkedin