Συνέδριο “ανάπτυξης” με …σχοινιά στην πλατεία Ελευθερίας !

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τον χώρο που πραγματοποιούνται οι ομιλίες στα πλαίσια του αναπτυξιακού συνεδρίου που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο Κρήτης παρουσία πλήθους υπουργών αλλά και του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ο εκνευρισμός είναι έντονος τόσο εντός του “Αστόρια” όσο και εκτός, εκ μέρους των διαδηλωτών, στους οποίους για δεύτερη ημέρα δεν επιτράπηκε να πλησιάσουν το σημείο όπου πραγματοποιείται το συνέδριο. Όσον αφορά εντός του κτιρίου, έχουν εγκατασταθεί πύλες ανίχνευσης μετάλλων προκαλώντας γκρίνια, αλλά και καθυστερήσεις ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι το κέντρο έχει αποκλειστεί, πέρα από δυνάμεις της αστυνομίας και με …σχοινιά που έχουν τοποθετηθεί (τι ειρωνία) στην πλατεία Ελευθερίας για να περιορίζουν την ελεύθερη πρόσβαση.

Οι διαδηλώσεις ήταν δύο με αυτή του Εργατικού Κέντρου να είναι μικρή. Στην αντίπερα όχθη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Κορνάρου, στην οποία συμμετείχαν 56 εργατικά σωματεία, αγροτικοί σύλλογοι, επαγγελματίες, φοιτητές και ομάδες γυναικών, είχε συμμετοχή και παλμό.

Google+ Linkedin