Συνάντηση χωρίς καφέ στο δημαρχείο του Κιάτου

Συνάντηση χωρίς καφέ στο δημαρχείο του Κιάτου

Ο Αβραάμ Λίνκολν είχε πει ότι ο καλύτερος τρόπος να καταστρέψεις έναν εχθρό σου, είναι να τον κάνεις φίλο σου. Δεν ξέρω αν  αυτό είχε κατά νου ο  Μάρκος Λέγγας ή κάποιο άλλο εγχειρίδιο πολιτικής συμπεριφοράς όταν ζήτησε εθιμοτυπική  συνάντηση με τον δήμαρχο Σικυωνίων ,στο δημαρχείο του Κιάτου.

Εν πάση περιπτώσει,ότι και να είχε κατά νου ο κ.Λέγγας το σίγουρο είναι ότι χθες Δευτέρα  ο δήμαρχος Σικυωνίων τον δέχθηκε στο γραφείο του,σε μια κατ’ ιδίαν  συνάντηση…χωρίς καφέ !

Προφανώς η εθιμοτυπική συνάντηση δεν είχε αφιλόξενο χαρακτήρα από πρόθεση !!

Άπλα ο παμπόνηρος Φενεάτης  γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι το πολιτικοεπιχειρηματικό DNA του κ. Λέγγα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη βρετανική κουλτούρα  ,που το τσάι θεωρείται ως η κατ’ εξοχήν βρετανική συνήθεια. Δυστυχώς όμως ο Σπύρος δεν μπορούσε να προσφέρει στον θεσμικό του αντίπαλο τσάι του βουνού…γιατί ποιος του εγγυάτο ότι ο Μάρκος δεν θα του απέδιδε προεκλογικά ότι έφερε τον χωριατισμό στο Κιάτο ;

Παρ’ όλα αυτά,ο κ Λέγγας  ως πραγματικός «σερ» του προεκλογικού αγώνα προσπέρασε το ατυχές περιστατικό και στο καλοδουλεμένο  Δελτίο Τύπου που εξέδωσε τονίζει ότι δεν έχει σημασία το παρελθόν, αλλά το μέλλον και συμπληρώνει ότι πρόθεσή του είναι να βρει κοινό τόπο συνεννόησης και να ενώσει δυνάμεις, «γιατί αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα του δήμου» !

Εμείς βέβαια ,προς το παρών  νιώθουμε πως είναι σχεδόν πρακτικά αδύνατον να διακρίνουμε ποια δήλωση ενέχει σπέρματα αλήθειας και ποιο μεγαλόπνοο σχέδιο όσων φλερτάρουν με την ψήφο των Σικυωνίων Πολιτών δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ακόμα πονηρά διατυπωμένο ψεύδος.

Το σίγουρο πάντως  είναι ότι τα κατά Μάρκον προεκλογικά ποσταρίσματα του στυλ  “Ηγούμαι ηγητόρων!” ,που ο κ.  Λέγγας έχει ΕΔΩ  ,για να δώσει περιεχόμενο στο μέχρι σήμερα μοναχικό μονοπάτι της προεκλογικής του καμπάνιας…θυμίζουν με τον πλέον τραγικό τρόπο την διαιώνιση της αρχέγονης σχέσης μεταξύ εξουσιαστή και εξουσιαζόμενου…

Google+ Linkedin